Запорізький плавець Сергій Фролов: “Цікаво показати світу, що моя країна — краща”
19 Липня 2021
Запорізький плавець Сергій Фролов: “Цікаво показати світу, що моя країна — краща”

Запорізький спортсмен, член Олімпійської збірної України, плавець вільним стилем Сергій Фролов розповів Суспільному про підготовку до Олімпіади-2020 й про те, як Японія зустріла олімпійців. Також спортсмен поділився очікуваннями від прийдешніх змагань.

Сергій Фролов з 2016 року є спортсменом Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності. Представляє Збройні сили України. Восьмиразовий рекордсмен України — дистанції 1500 та 800 метрів вільним стилем у 25 метрових басейнах. Зараз спортсменові 29 років.

Розкажіть скільки часу готувалися до Олімпіади?

— До Олімпіади готувався п’ять років. Це вже третя Олімпіада, тож загалом готувався 13 років, я розраховую на дуже гарний результат.

Які були попередні результати?

У Лондоні я був десятим, в Ріо — дванадцятим. Коронавірус також вплинув на підготовку та трошки збив цикл самої підготовки до Олімпійських ігор. Але ми з тренером все одно виправили цей стан та я розраховую на те, що я покажу найкращий результат на цій Олімпіаді, покажу гарну боротьбу з суперниками.

Під час підготовки до своєї третьої Олімпіади ви робили якусь роботи над помилками?

— Так звичайно я робив роботу над помилками. Коли ти підходиш до такого старту, це дуже відповідально, це змагання чотирирічні та вони також на тебе тиснуть, бо вони проходять не кожного року. Я слідкую за своєю вагою, я змінив техніку плавання, я змінив підготовку в тренажерному залі.

В цілому я змінив максимально все за ці чотири роки, я бачу результат тому, що я в же не молодий спортсмен, а досить віковий та показую доволі гідні результати.

Які країни вважаєте своїми конкурентами?

— Італія, Франція, Німеччина – це такі основні конкуренти, які будуть змагатися зі мною на моїй дистанції. Не хочу нікого образити, всі атлети, які виступають на Олімпійських іграх  це гідні конкуренти. Не можу нікого виділити, але ті (кого назвав вище — ред.), які у 2019 році показували результати, з якими я змагався.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X