Запорізькі легкоатлети про емоції, хвилювання та підготовку до Олімпійських ігор
22 Липня 2021
Запорізькі легкоатлети про емоції, хвилювання та підготовку до Олімпійських ігор

Запорізьку область на Олімпійських іграх-2020 цьогоріч представлятимуть вісім спортсменів, серед них — троє легкоатлетів. Це Микита Барабанов, Катерина Климюк та Анастасія Бризгіна. Перед стартом Олімпіади кореспонденти Суспільного Запоріжжя поспілкувалися зі спортсменами.

Микита Барабанов

Першим із запорізьких легкоатлетів виступатиме 30 та 31 липня Микита Барабанов у естафеті 4х400 м (мікст). Тільки цьогоріч він дебютував на дорослих чемпіонатах. Тренують Микиту Костянтин та Олена Рураки.

Щодо участі в Олімпійських іграх, спортсмен каже, що готувався до цього всю спортивну кар’єру:

— Як тільки я прийшов у спорт, одразу розпочалася підготовка до Олімпійських ігор, адже, я вважаю, що Олімпійські ігри — це мрія кожного спортсмена. Коли ж дізнався, що їду в Токіо, у мене були просто неймовірні емоції, я був безмежно щасливий. Це свідчить про високий професіоналізм і команди, яка готувала, і тренерів, і самого спортсмена, тому що потрапити туди — це дійсно дуже круто.

На Олімпійських іграх, каже спортсмен, попри серйозних суперників, буде намагатися викластися на всі 100%, щоб потішити всю країну. Також хлопець зізнається, що у випадку, якщо виграє грошовий приз, частину відкладе для наступних Олімпійських ігор:

— Якщо я отримаю призові нагороди, то буду інвестувати, намагатися зберегти ці гроші та примножити. І, звісно, частину відкладемо, щоб готуватися до наступних Олімпійських ігор, якщо вийде відібратися. Щоб ми були на вищому рівні підготовки, аніж зараз.

Катерина Климюк

Наступною після Микити Барабанова 31 липня розпочне свій виступ на Олімпіаді легкоатлетка Катерина Климюк. Вона візьме участь в естафетах 4х400 м та 4х400 м (мікст). Катерина є багаторазовою чемпіонкою та призеркою національних першостей у спринтерських дисциплінах, рекордсменкою України з естафетного бігу 4×400 метрів у приміщенні.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X