Юрай Санітра – про підсумки сезону та подальший формат роботи зі збірною України
5 Квітня 2021
Юрай Санітра – про підсумки сезону та подальший формат роботи зі збірною України

Ексклюзивний коментар головного тренера збірної України студії Суспільне.

У шведському Естерсунді відбулися останні гонки сезону-2020/21 – жіночий та чоловічий мас-старти. Були вони вирішальними і для українських біатлоністів – Юлія Джима та Дмитро Підручний востаннє на рівні етапів Кубка світу в цьому сезоні виходили на старт.

Джима та Підручний бігли за різних погодних умов: етап української біатлоністки пройшов із серйозними поривами вітру, що вплинуло на роботу на вогневих рубежах. Чоловічий мас-старт пройшов із меншими труднощами, однак Підручний заробив 4 кола штрафу і фінішував лише на 27-й позиції.

Після гонки головний тренер збірної України Юрай Санітра дав інтерв’ю студії Суспільне, де підвів підсумки сезону, а також розповів про плани щодо зміни формату із національною командою. Санітра наголосив, що хоче зосередитися на роботі лише з однією командою.

  • Про підсумки сезону-2020/21

“Щодо результатів у цьому сезоні скажу, що задоволений. Тому що цей сезон був специфічним: дуже багато часу втратили, який було передбачено на тренувальний процес. Система підготовки була практично повністю порушена через те, що ми не працювали згідно ситуації, яка повинна була сприяти реалізації нашого тренувального процесу”.

  • Про результати збірної України на етапах Кубка світу

“Думаю, що були хороші моменти, було й те, що можна було зробити краще. Але після цього сезону скажу, що наша команда підтвердила високий рівень, тому що позиція у Кубку націй – жінки на сьомому місці, чоловіки – на восьмому – показала, що ми зробили хорошу роботу. Можна відштовхнутися від цих результатів для підготовки до олімпійського сезону. Оцінка збірній України за сезон? Треба подумати. 9 дав би жінкам, 8 – чоловікам”.

  • Про виступ основної команди на чемпіонаті України в Буковелі

“Всі розуміють, що ми трохи втомилися, але чемпіонат України – такий захід, який треба всім стартувати. Дар’я Блашко не поїде, тому що вона рік не була вдома. Думаю, ті, хто будуть здорові, бігтимуть у Буковелі”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X