“Є травми, але це відмазки для слабаків”. Фехтувальник Демчук – про четверте місце на Паралімпіаді
25 Вересня 2021
“Є травми, але це відмазки для слабаків”. Фехтувальник Демчук – про четверте місце на Паралімпіаді

Ексклюзивний коментар українського фехтувальника Суспільне Спорт.

Автор: Сергій Цукіло

Шабліст Андрій Демчук став першим представником України, що мав можливість здобути нагороду на Паралімпіаді. Демчук намагався вибороти для України бронзову медаль.

До Паралімпіади 33-річний фехтувальник підходив у статусі олімпійського чемпіона у цьому виді. Але у Токіо не зміг зачепитися навіть за “бронзу”: у вирішальному бою Демчук поступився китайцеві Тянь Цзяньцюаню.

Читайте також: Україна програла перший бронзовий фінал на Паралімпіаді-2020

Демчук мав можливість вийти і у фінал, але у півфінальному бою поступився співвітчизнику Артемові Маньку, який у підсумку став срібним призером Паралімпіади-2020.

Після поразки у бронзовому фіналі Демчук дав коментар Суспільне Спорт, у якому поділився емоціями від власного виступу. За його словами, він засмучений тим, як все склалося і розраховуватиме здобути медалі в інших фехтувальних дисциплінах.

  • Про бій за “бронзу”

“Бій за “бронзу” я сам програв. Дуже сильний суперник, я на нього налаштовувався. Але кінець поєдинку просто некоректно проведений: замість того, щоб спокійно довести його до перемоги за рахунку 13:7… Це моя помилка, мій поспіх і дуже образливо, тому що на цей бій вийшов мотивованим, зарядженим. Сказати, що мені образливо – нічого не сказати. І справа не в тому, що я програв. За рахунку 14:14 отримав червону картку і це неприємно, бо це штрафний удар. Нерви були на максимумі. На жаль, мені дуже образливо, бо це мій основний вид. Я десь сподівався здобути нагороду, але, на жаль, суперники виявилися сильнішими”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X