Як збірна України з лижної акробатики готується до Олімпіади-2022: інтерв’ю з тренером
2 Листопада 2021
Як збірна України з лижної акробатики готується до Олімпіади-2022: інтерв’ю з тренером

Ексклюзивне інтев’ю головного тренера збірної України з лижної акробатики для Суспільне Спорт.

Збірна України з лижної акробатики готується до Олімпійських ігор в Пекіні: 11 спортсменів проходять першу підготовку на снігу у швейцарському містечку Зас-Фе, що в передгір’ї Пеннінських Альп.

Шестеро основних виконавців: у чоловіків – Олександр Абраменко (олімпійський чемпіон Пхьончанга-2018), Дмитро Котовський (найкращий молодий спортсмен попереднього сезону), Олександр Окіпнюк (фінішував у топ-6 на чемпіонаті світу-2021), у жінок – Ольга Полюк, Надія Мохнацька та Анастасія Новосад, які перебувають у топ-25 олімпійського рейтингу.

Ці позиції забезпечують їм ліцензії на Пекін-2022. Але їх треба зберегти. Попереду в сезоні чотири етапи Кубку світу, на яких можна буде ще набрати залікові пункти. Максимальна квота на Ігри-2022 для однієї країни – 4 чоловіки та 4 жінки.

Читайте також19-річний Дмитро Котовський – “Новачок року” у лижній акробатиці

Тренерський штаб розраховує, що конкуренцію в команді складе й молодь. У хлопців – це Володимир Кушнір та Максим Кузнецов, а в дівчат – Ангеліна Брикіна та Анастасія Гасюк.

Про план підготовки та перспективи на зимові Олімпійські ігри в Пекіні розповів головний тренер збірної України з лижної акробатики Енвер Аблаєв в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт.

“Ми приїхали на збір до Швейцарії, щоб відпрацювати стрибки з подвійними сальто. Ставити більші трампліни тут можливості немає. Також завдання потренуватися трохи в умовах кисневого голодування, бо на арені Олімпійських ігор висота буде близько 1900-2000 метрів. Це теж піде на користь команді. Ще одне – це відпрацювання відходів, обертання та підготовки до чіткого приземлення. Адже без хорошого виконання цього елементу не буде високих результатів. Це один з важливих факторів в лижній акробатиці, бо ідеальній стрибок з падінням або невпевненим приземленням призведе до зняття балів. Навіть мінімальні помилки потім призводять до великих мінусів”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X