“Я навчилася терпіти втому” — прикарпатка про перемогу на чемпіонаті України з тріатлону
29 Вересня 2021
“Я навчилася терпіти втому” — прикарпатка про перемогу на чемпіонаті України з тріатлону

Прикарпатка Тетяна Заведюк здобула перше місце серед жінок на чемпіонаті України з тріатлону, який проходив 6 вересня у селі Сухолуччя на Київщині. Дистанцію Ironman — 3 км 800 м вплав, 180 км на велосипеді і 42 км 200 м бігового відтинку — спортсменка здолала за 11 год. 13 хв. Про те, як готувалася до змагань, який етап видався найважчим на турнірі, і що мотивує виступати на таких чемпіонатах, Тетяна розповіла кореспондентові Суспільного.

“Вже, коли я бігла, то знала, що лідирую. Суперниця бігла трохи жвавіше, одначе за кілька кілометрів до фінішу, я розуміла, що вона мене не наздожене. Ще я побачила, що вкладаюся в запланований час, біжу навіть швидше, і це додало мені сил. Останні кількасот метрів я бігла з посмішкою”, — пригадує Тетяна Заведюк.

Взяти участь у чемпіонаті України з тріатлону Тетяні запропонував її чоловік — тренер збірної України з фрістайлу Сергій Чмель.

“Це був такий подарунок від нього мені на день народження. Я спершу вирішила, що то жарт, але згодом подумала: “Чому б і ні? Він (Сергій — ред.) у мене вірить”, — розповідає Тетяна.

Врешті подружжя зареєструвалося на участь у чемпіонаті. Тетяна і Сергій вже разом змагалися на дистанції Ironman, три роки тому. Жінка каже, що саме вона надихнула чоловіка займатися тріатлоном.

“Я захотіла (стати триатлеткою — ред.) і Сергій подумав: “А що, я не можу?” А згодом він став моїм тренером”.

Невдовзі почалася підготовка до чемпіонату. “Сергій склав для мене план, знаючи, як тренуються професійні триатлети, й зважаючи на свій досвід”, — ділиться спортсменка.

Зі слів Сергій Чмеля, тренування з тріатлону проходять двічі у день.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X