“Відчувається конкуренція перед Олімпіадою”. Велепець – про підготовку збірної України до сезону
14 Жовтня 2021
“Відчувається конкуренція перед Олімпіадою”. Велепець – про підготовку збірної України до сезону

Ексклюзивний коментар тренера жіночої збірної України для Суспільне Спорт.

У Чернігові пройшов літній чемпіонат України, у якому взяли участь майже всі представники основних національних збірних – як чоловічої, так і жіночої. Не брали участь в змаганнях тільки Юлія Джима та Олена Білосюк, які пропускали чемпіонат рішенням тренерського штабу.

У жіночому спринті перемогу здобула Дар’я Блашко, а в гонці переслідування “золото” виграла Віта Семеренко.

Після завершення першого етапу турніру (спринт та переслідування) Суспільне Спорт поспілкувалося в Чернігові з головним тренером жіночої команди – Урошем Велепцем.

  • Про виступ жіночої збірної України на національній першості в Чернігові

“Ми провели уже п’ять зборів, чемпіонат України сприймаємо, як тренування перед стартом зимового сезону. Дивимось, які відчуття в спортсменок, результат зараз не такий важливий. Ми зробили роботу, попереду ще два місяці серйозної підготовки. Сподіваємось, що зможемо підняти рівень кожної на якийсь відсоток.

Чи задоволений я? І так, і ні. Коли в тебе виступає одна спортсменка, то тут легше сказати, задоволений чи ні. А коли їх у тебе шість, сім, вісім…Наприклад, Катя [Бех] у переслідуванні зробила п’ять промахів під час стрільби лежачи, це на неї зовсім не схоже. При цьому бігла добре. У цілому одними задоволений, а іншими – ні”.

  • Про перемогу Віті Семеренко в гонці переслідуванні

“Думаю, ця перемога для Віти [Семеренко] дуже важлива. Віта в такому стані, як зараз, нам дуже важлива для зимового сезону. Думаю, це підтвердження хорошої роботи. Радий, що вони [сестри Семеренко] повернулись до свого першого тренера, який зробив із них олімпійських чемпіонок. Знаю, що Валя [Семеренко] трохи прихворіла на останніх зборах, але Віта показала і хорошу стрільбу, і хід. На мій погляд, зараз для неї важливо знайти підтвердження тієї хорошої роботи, що була зроблена”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X