Український хет-трик. Левченко, Магучих та Геращенко на подіумі змагань в Німеччині
9 Вересня 2020
Український хет-трик. Левченко, Магучих та Геращенко на подіумі змагань в Німеччині

Українські стрибунки у висоту повністю зайняли подіум на старті в німецькому Дессау.

Сезон 2020 у жіночих стрибках у висоту проходить під українським прапором. Якщо на старті бере участь Юлія Левченко та Ярослава Магучих, переможниця змагань визначається в очній боротьбі між ними. Саме дві українки ділять найкращий результат сезону – 2.00 метри, повідомляє Суспільне Спорт

На старт в німецькому Дессау заявилися не тільки Левченко та Магучих, але й українка Ірина Геращенко. Вона на вихідних відкрила міжнародний сезон, одразу виграла срібло на старті в Польщі (там поступилася Юлії, а Ярослава не стрибала).

Головною суперницею українок в Дессау мала стати британка Лейк Морган, але вона в останній момент знялася зі змагань. Відповідно, конкурувати з синьо-жовтими стрибунками мали місцеві атлетки.

Висоту 1.87 метра взяли три спортсменки – Левченко, Магучих та німкеня Саломе Ланг. Ірина Геращенко з першої спроби не взяла планку, вона вирішила перенести дві спроби на висоту 1.90 метра.

Як виявилося, недарма. Ланг не змогла взяти 1.90 метра, Геращенко з другої (останньої) спроби виконала вдалий стрибок – автоматично піднялася на третє місце. А після першої невдалої спроби на 1.93 метра, Ірина вирішила знятися зі змагань.

Левченко взяла 1.90 метра з другої спроби, а Магучих – тільки з третьої. Далі Юлія Левченко не помилялася: 1.93 м та 1.96 м – з першої спроби. Ярослава теж підкорила ці дві висоти, але з більшою кількістю спроб. Відповідно, у заочній боротьбі вона поступалася своїй напарниці по команді.

Планка на висоті 1.99 метра не підкорилася жодній з українок. Відтак, Юлія Левченко виграла з результатом 1.96 метра. Ярослава Магучих з такою ж висотою фінішувала другою, а Ірина Геращенко фінішувала третьою з результатом 1.90 метра.

Попередній рекорд змагань в Дессау складав 1.92 метри – у 2020 році одразу дві українки вписали своє ім’я в книгу рекордів турніру. А в особистій боротьбі у сезоні між Левченко та Магучих знову нічия: по дві перемоги у кожної.

Результати змагань в Дессау:

1. Юлія Левченко (Україна) – 1.96 м

2. Ярослава Магучих (Україна) – 1.96 м

3. Ірина Геращенко (Україна) – 1.90 м

4. Саломе Ланг (Німеччина) – 1.87 м

✅Більше новин Відділення НОК України у Івано-Франківській області⤵️

Сайт – https://noc.if.ua
Фейсбук – https://www.facebook.com/nocifua
Інстаграм – www.instagram.com/nocifua
Телеграм – https://t.me/nocifua

Мирослав Карабін Volodymyr Antonets
Суспільне Карпати Суспільне Спорт
Відділення НОК України в Івано-Франківській області
Федерація легкої атлетики України/Ukrainian Athletic Federation
Федерація легкої атлетики Івано-Франківської області

#НОК#Спорт#СпортивнийФранківськ#ЛегкаАтлетика

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X