Україна виграла чотири медалі на Гран-прі Загреба з боротьби
21 Січня 2021
Україна виграла чотири медалі на Гран-прі Загреба з боротьби

Це друге місце у медальному заліку.

Збірна України з греко-римської боротьби здобула чотири нагороди на першому турнірі 2021 року – Гран-прі Загреба. Українці були представлені в шести вагових категоріях з десяти, а медалі здобули в чотирьох.

Україна виграла два “золота”, одне “срібло” та одну “бронзу”.
Золоті нагороди в активі Парвіза Насібова (до 72 кг) та Жана Беленюка (до 87 кг). Для 22-річного Насібова – це друга медаль на міжнародних дорослих змаганнях в кар’єрі (була перемога на Thor Masters у 2019 році). А Жан Беленюк виступав у складі збірної України вперше з чемпіонату світу-2019.

Павріз Насібов (до 72 кг) – “золото”. Виграв три сутички на турнірі. У півфіналі та фіналі здобув вольові перемоги: відігрався з 0:3 у півфіналі та 1:2 у фіналі.

Володимир Яковлєв, Ясаф Зейналов, Ельмар Нуралієв (до 77 кг). Усі вилетіли в першому раунді. Нуралієв потрапив у втішні сутичку, але програв першому ж супернику.


Ярослав Фільчаков (до 82 кг) – “бронза”. Пройшов 1/8 та 1/4 фіналу, перш ніж програв у півфіналі майбутньому переможцю турніру. У сутичці за бронзу переміг достроково.

Жан Беленюк (до 87 кг) – “золото”. Змагався у п’яти поєдинках, в усіх переміг. Чотири з п’яти сутичок завершив достроково, тільки у півфіналі провів усю 6 хвилин на матах. Рахунок у фіналі – 9:1 на користь українця.
Владлен Козлюк, Зелімхан Дзігасов (до 97 кг). Вилетіли в першому раунді. Дзігасов потрапив у втішні раунди, але там теж одразу програв.

Микола Кучмій (до 130 кг) – “срібло”. У першому раунді змагань вибив іншого українця, Олександра Чернецького (той програв у втішній сутичці).

Медальний залік Гран-прі Загреба
На цих змаганнях не змагалися представники Росії, Грузії та багатьох інших сильних країн у греко-римській боротьбі. А перемогу в медальному заліку здобула команда Туреччини – одразу вісім нагород, щоправда тільки дві з них золоті.

Друге місце розділили збірні України та Узбекистану – чотири нагороди, два “золота”, одне “срібло” та одна “бронза”. Усього на Гран-прі Загреба представники 12 країн підіймалися на подіум.
Туреччина – 2 “золота” + 2 “срібла” + 4 “бронзи”

Україна – 2+1+1
Узбекистан – 2+1+1
Швеція – 1+3+1
Польща – 1+0+2



✅Більше новин Відділення НОК України у Івано-Франківській області⤵️
Сайт – https://noc.if.ua
Фейсбук – https://www.facebook.com/nocifua
Інстаграм – www.instagram.com/nocifua
Телеграм – https://t.me/nocifua

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X