“У неї може зникнути молоко”. Українську бігунку не взяли на Олімпіаду-2020 через нещодавні пологи
20 Липня 2021
“У неї може зникнути молоко”. Українську бігунку не взяли на Олімпіаду-2020 через нещодавні пологи

Ольга Ляхова виконала олімпійський норматив, але не поїхала до Токіо.

На Олімпійських іграх у Токіо в легкій атлетиці Україну представлять 47 спортсменів. Усього українці здобули 42 ліцензії на Токіо-2020, але реалізували тільки 41. Ще однією ліцензією Україна не скористалися – у жіночому бігу на 800 метрів.

Ще у 2019 році в легкоатлетичній збірній України було одразу дві сильні спортсменки, що спеціалізувались на бігу на 800 метрів – Наталія Прищепа та Ольга Ляхова.

Але в серпні 2020-го Прищепу дискваліфікували – в організмі спортсменки виявили заборонену речовину гідрохлортіазид. Таким чином бігунка з 16 січня 2020 року відбуває 20-місячну дискваліфікацію та автоматично пропускає Олімпіаду у 2021-му.

Ляхова ж продовжила змагатись. У рамках олімпійського відбору вже в серпні 2019 року Ольга виконала необхідний норматив на етапі Діамантової ліги в Парижі, потім здобула дві золоті нагороди на Європейських іграх у Мінську, а у 2020-му перемогла на чемпіонаті України в Луцьку з відривом від найближчої переслідувачки в понад секунду. Однак попри ці досягнення, лідерка збірної України з бігу на 800 метрів не виступить на Олімпійських іграх.

Що сталось?

На початку березня 2020 року Ляхова поїхала до Кенії, аби продовжити підготовку до Олімпійських ігор на високогір’ї. Але навчально-тренувальні збори затягнулись. Через пандемію COVID-19 українка дуже тривалий час не могла вилетіти з країни, а пізніше взагалі стало відомо, що Олімпіаду перенесуть на 2021 рік.

У серпні спортсменка повернулась до України, зробила кілька стартів, а тоді в листопаді знову повернулась до високогірної Кенії. А вже в травні 2021 року несподівано оголосила про народження доньки Ніколь – за три місяці до Олімпійських ігор.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X