Стаховський – єдиний українець, який здолав кваліфікацію Australian Open. Що він думає про результат
13 Січня 2021
Стаховський – єдиний українець, який здолав кваліфікацію Australian Open. Що він думає про результат

Ексклюзивний коментар тенісиста для Суспільне Спорт.

Сергій Стаховський – єдиний український тенісист, який пройшов кваліфікацію Australian Open. Усього у відборі змагалося шість українців (двоє чоловіків та шість жінок), але три матчі здолав тільки Стаховський.

Для 35-річного Сергія – це перша успішна кваліфікація на Australian Open в кар’єрі. До того він п’ять разів грав у відборі цього турніру, жодного разу не проходив до основної сітки.

Суспільне Спорт поспілкувалося з Сергієм Стаховським про його виступ в кваліфікації, умови в Досі та очікування від турніру.

  • Загальне враження від кваліфікації

“Якщо чесно, кваліфікація була дуже цікавою. По-перше, бо вперше в історії проходила не на території Австралії, а ми грали в Катарі. У принципі, всі тенісисти були знайомі з цим комплексом, тому що тут дуже давно проходять змагання серії ATP 250. Тож ми знали, куди ми їдемо. Ми навіть знали готель, бо раніше в ньому жили.

Щодо організації, то було справді важкувато, бо було чимало складових, які були відбувалися повільно або не працювали так, як мали би. Але в цілому, якщо брати до уваги, що усе було потрібно робити в готелі, тобто не було болл-боїв, не можна було сходити в душ на корті, не було їжі – то насправді все вийшло досить достойно. І рівень матчів був досить серйозним”.

  • Про успішне проходження кваліфікації

Звісно, мені приємно, що я вперше в кар’єрі пройшов кваліфікацію на Australian Open. Я змагався дев’ять чи вісім разів у основній сітці, але кваліфікацію ніколи не проходив саме тут.

Я долав її на Вімблдоні, на Ролан Гаррос. На US Open теж, здається, ще жодного разу не проходив. Тому в 35 років – це приємний подарунок. У принципі, через те, що це були змагання для всіх, у всіх була напруга, всі були скуті. Але я дивився останні матчі кваліфікації, то був дуже потужний та сильний теніс”.

  • Очікування від основної сітки

“Звісно, я задоволений, що поїду в Австралію. Це буде важко, тому що два тижні карантину доведеться провести ще в Австралії, але для мене це дуже класно, що я можу приїхати туди ще раз і зіграти”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X