Скільки призових отримають українські спортсмени за медалі на Олімпіаді-2020
15 Липня 2021
Скільки призових отримають українські спортсмени за медалі на Олімпіаді-2020

Суспільне Спорт уточнило інформацію в Міністерстві молоді та спорту.

Збірна України у складі 157 спортсменів змагатиметься на Олімпійських Іграх у Токіо. Це найменша делегація спортсменів за всю історію виступів України на Олімпіаді.

Частина українських зірок, які б претендували на олімпійські нагороди, не виступить на Іграх у Токіо. Серед них – олімпійський чемпіон Олег Верняєв, якого дискваліфікували за допінг на чотири роки.

Читайте також: Україна оголосила заявку на Олімпіаду-2020: скільки ліцензій та хто з зірок залишився поза Іграми

Решта ж українських спортсменів боротимуться за олімпійські нагороди. За їх здобуття олімпійцям будуть передбачені призові з українського бюджету.

Суспільне Спорт звернулося у Міністерство молоді та спорту з запитанням щодо суми призових для медалістів Олімпіади-2020.

У порівнянні з Олімпіадою-2016, яка відбулася у Ріо-де-Жанейро, сума призових залишилася незмінною в доларах. За виграну золоту нагороду спортсмен отримає суму 125 тисяч доларів. Така ж суму отримували і на двох останніх Зимових Олімпіадах – у 2014 та 2018 роках.

Однак якщо переводити призові у гривні, сума зросла, оскільки змінився курс гривні до долара: 25.1 – у серпні 2016 року, 27.2 – у липні 2021 року.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X