“Розумів, що помилки в моїй голові”. Підручний – про точну стрільбу та виступи в Нове-Место
1 Квітня 2021
“Розумів, що помилки в моїй голові”. Підручний – про точну стрільбу та виступи в Нове-Место

Ексклюзивний коментар Дмитра Підручного для Суспільне Спорт.

Для Дмитра Підручного етап у Нове-Место став найкращим у сезоні в плані точності стрільби. Український біатлоніст побіг три гонки (естафету, спринт, переслідування), здійснив 40 пострілів, схибивши усього один раз.

У гонці переслідування Підручний уперше в кар’єрі закрив 20 з 20 мішеней – обійшовся без жодного кола штрафу. На контрасті з чемпіонатом світу, де українець не зміг показати високі результати через неточну стрільбу, така робота біатлоніста виглядала майже ідеальною.

Після завершення етапу Дмитро поспілкувався із Суспільне Спорт, розповів про свій фізичний стан та вирішення проблем зі стрільбою.

  • Оцінка свого виступу на етапі та точність стрільби

“Якщо говорити загалом, то етап досить непоганий. Можна заносити його в плюс – вдалий. Фізичний стан не той, який був на попередніх етапах та чемпіонаті світу, але досить непоганий, дозволяє боротися. На стрільбу налаштовувався, як завжди. Чемпіонат світу вже позаду, можливо, вже не маю того психологічного напруження й спокійніше ставишся до гонок, розуміючи, що вже закінчення сезону. Також проаналізував після чемпіонату світу помилки, які робив на стрільбі. Старався їх виправити, а ще відпочив трохи від стрільби , тому тільки думками намагався те все виправити. Я розумів, що ці помилки усі в моїй голові. Зараз виходить гарна стрілкова форма”.

  • Про результат у переслідуванні

“Біглося у персьюті, скажу так, це була ненайлегша гонка, але в принципі нормально. Хороша, робоча гонка. Якщо дивитися по програшу, то Йоганнесу не так й багато програв. З чотирма нулями, звичайно, можна було бути й вище. Утім, більшість лідерів у гонці переслідуванні добре стріляли і не дали такого шансу, щоб вище піднятися. Гонкою і етапом я все ж задоволений, вдалося сконцентруватися на стрільбі – непогано провів естафету та особистиі гонки”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X