“Пропуск етапів вплинув на спортсменів”. Тренер України з лижної акробатики – про виступи в Мінську
3 Квітня 2021
“Пропуск етапів вплинув на спортсменів”. Тренер України з лижної акробатики – про виступи в Мінську

Ексклюзивний коментар Енвера Аблаєва для Суспільне Спорт.

Збірна України з лижної акробатики повернулася до виступів на етапах Кубка світу наприкінці січня, на старті в Мінську. Для української команди це був другий старт у сезоні, оскільки етапи в Росії збірна пропускала.

До топ-12 у жіночих змаганнях в столиці Білорусі пробилася Надія Мохнацька, піднятися вище їй завадило падіння. Проблеми на приземленні не дозволили потрапити до суперфіналу (топ-6) й Олександру Абраменку – 10 місце, а також Дмитру Котовському – 12 місце в змаганнях чоловіків.

Головний тренер збірної України з лижної акробатики Енвер Аблаєв в ексклюзивному інтерв’ю Суспільне Спорт оцінив виступ підопічних на Кубку світу в Мінську. А також розповів, які фактори вплинули на результат, та де команда проведе наступний збір після етапу в Дір-Веллі (США).

“Спортсмени були дещо засмучені результатом. Кожен розуміє, де припустився помилок. Потрібно працювати та виправляти недоліки. Звичайно, нам потрібна більша кількість стрибків – тренувань. Але в цілому виступили на трієчку”, – відзначив Аблаєв.

До змагань в Білорусі українські спортсмени виступали лише на одному етапі Кубка світу: дебютному в сезоні у фінській Руці, після чого пропускали три російські етапи. Замість стартів команда готувалася на зборі в Швейцарії, де, за словами тренера, були ненайкращі погодні умови.

У Швейцарії підготовка склалася не найкращим чином. Спочатку все було добре, а потім випало дуже багато снігу, тому довелося витрачати час на його прибирання. Але використали цей збір з користю, наскільки це було можливо. Пропуск цих етапів відчутно вплинув на стан спортсменів. Не було виконано достатньої кількості стрибків, щоб молодь відчувала себе впевненіше. Потрібно ще більше відпрацювати. Не поїхала з нами до Мінська досвідчена Ольга Полюк. Вона була в контакті з рідними, які згодом захворіли на коронавірус. Тому ми вирішили не ризикувати. Нині вона здала тести, результати негативні”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X