Переможці етапу Кубка FIS зі стрибків на лижах з трампліна
6 Жовтня 2020
Переможці етапу Кубка FIS зі стрибків на лижах з трампліна

Шостого жовтня у приміщенні Івано-Франківської ОДА переможці етапу Кубка FIS зі стрибків на лижах з трампліна Євген Марусяк та Віталій Калініченко поділитися враженнями від змагань.

Змагання відбувалися у місті Ришнов (Румунія) з 3 по 4 жовтня. За Кубок боролися 5 команд із України, США, Словаччини, Ромунії та Чехії, повідомляє WestNews

“Наші спортсмени здобули найвищі нагороди. Це третій такий випадок за часів незалежної України, коли спортсмени з Прикарпаття виборюють нагороди такого рівня. Вітаємо та успіхів вам. Ну і ми чекаємо від вас нагород на олімпійських іграх”, – привітав спортсменів заступник начальника управління спорту Костянтин Лисейко.

Із результатом 92,5 метри здобув першість Віталій Калініченко. Хлопець, який займається таким видом спорту уже 18 років, розповідає, що здобуття цього кубка дало йому великий стимул на майбутнє.

“Було трошки важко. У перший день мене зняли, по екіпіруванню комбінезон не підходив. Але тоді виграв Євген.
Ми часто їздимо на змагання у Румунію і на континентальні кубки, тому ми не було страшно. В нас команда хороша. Праця все ж таки має свої плоди”, – ділиться Віталій.

Він також відзначив добру підготовку суперників та розповів, що готуватися було досить непросто в умовах карантину, оскільки ще й були проблеми із спорудами.
10-річні тренування спортсмена Євгена Марусяка теж дали свої плоди: з результатом 91,93 метри зайняв перше місце.

“Дуже приємно стати на таку сходинку. Я радий такому досягненню, бо багато праці було докладено для досягнення цієї перемоги”, – зазначає Євген Марусяк.

Його тренер зі стрибків з трампліна Василь Прокоп’юк так відгукується про Євгена:

“Коли Женька прийшов займатися, я побачив в ньому вроджений талант. У 2013 році в Алматі на Чемпіонаті світу серед юнаків він виборов золото. То було одне із найбільших досягнень у той час.”

Користуючись нагодою, Василь Прокоп’юк подарував спортсменам свою авторську книгу під назвою “Політ над собою”.

“Я приємно здивований тим, що хлопці змогли завоювати перщі місця. Хлопці працювали ціле літо і змогли показти максимальний результат”, – наголосив старший тренер зі стрибків з трампліна Володимир Бощук.

Він також анонсував наступні змагання світового рівня, що відбудуться цього року у листопаді. На нього відправлять четверо спортсменів з України.

✅Більше новин Відділення НОК України у Івано-Франківській області⤵️

Сайт – https://noc.if.ua
Фейсбук – https://www.facebook.com/nocifua
Інстаграм – www.instagram.com/nocifua
Телеграм – https://t.me/nocifua

Мирослав Карабін WestNews
Відділення НОК України в Івано-Франківській області

#НОК #Спорт #СпортивнийФранківськ

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X