Олімпійці з Олімпійськими надіями Прикарпаття обговорили гендерну рівність в рамках #OlimpicLab.
16 Жовтня 2020
Олімпійці з Олімпійськими надіями Прикарпаття обговорили гендерну рівність в рамках #OlimpicLab.

13 жовтня до Івано-Франківської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з гімнастики завітав Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід НОК України та Coca-Cola Foundation #OlimpicLab, модуль «Гендерна рівність у спорті».

Захід організовано відділенням НОК України в Івано-Франківській області.Розкрити тему юним спортсменам-гімнастам допомагали:
– Дарія Згоба – заслужений майстер спорту України зі спортивної гімнастики, чемпіонка Європи 2007 року з спортивної гімнастики, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 року в м. Пекін (Китай);- Людмила Голіневич – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, -Володимир Антонець та Марія Чемерис – представники відділення НОК України в Івано-Франківській області.

Розпочалась бесіда з більш детального розяснення дітям поняття “Гендерна рівність” та яке значення цього процесу в повсякденному житті та у спорті зокрема.

Після вступного слова діти активно включились в обговорення запропонованої їм теми та ділились власними думками щодо нього. Зокрема, вони наводили приклади з власного життя в яких, на їхню думку, рівність між дівчатками та хлопцями у їх правах та обовˈязках запобігала багатьом конфліктним ситуаціям і навпаки сприяла покращенню взаємовідносин.

Діти відзначили, що у багатьох місцях, таких як школа, спортивна школа та навіть сімейне коло формування гендерної НЕрівності спонукається власне неправильним підходом до цього процесу дорослих.Натомість Дарія Згоба розповіла дітям декілька історій, які базувалися на її власних спостереженнях в ході її спортивної карˈєри.
Наприкінці заходу всі учасники отримали подарунки від відділення НОК України в Івано-Франківській області з символікою Національного олімпійського комітету України та зробили вже традиційне спільне фото.

✅Більше новин Відділення НОК України у Івано-Франківській області⤵️

Сайт – https://noc.if.ua
Фейсбук – https://www.facebook.com/nocifua
Інстаграм – www.instagram.com/nocifua
Телеграм – https://t.me/nocifua

Мирослав Карабін Volodymyr Antonets Dariya Zgoba
Відділення НОК України в Івано-Франківській області

#НОК #Спорт #СпортивнийФранківськ #OlimpicLab

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X