Олімпіада-2022, умови та “технічна гонка”. Інтерв’ю з єдиним українським скелетоністом Гераскевичем
10 Листопада 2021
Олімпіада-2022, умови та “технічна гонка”. Інтерв’ю з єдиним українським скелетоністом Гераскевичем

Ексклюзивне інтерв’ю Владислава Гераскевича для Суспільне Спорт.

Скелетон – один з наймолодших видів спорту в Україні. Уперше українці були представлені на Олімпіаді у скелетоні лише у 2018 році, а загалом на дорослому рівні змагається усього один спортсмен.

Єдиний український скелетоніст на рівні Кубка світу – 22-річний Владислав Гераскевич. Саме він стартував на Іграх-2018, де фінішував 12-м, а тепер планує відібратися на ще одну Олімпіаду.

За час олімпійського циклу між Пхьончханом та Пекіном Гераскевич додав у результатах, а останній сезон закінчив на 13-му місці в загальному заліку Кубка світу, найкращий показник – дев’яте місце в Сігулді.

Читайте такожВладислав Гераскевич показав найкращий результат у кар’єрі на чемпіонатах світу

Усе це Гераскевич показує разом з невеликою командою (яка суттєво зросла на фоні Олімпіади-2018) і за відсутності майже будь-яких умов в Україні. “На жаль, в Україні немає умов для таких тренувань. Із того, що я знаю, то в нашій країні немає умов для багатьох зимових видів спорту, тому спортсмени майже постійно тренуються закордоном. Ми – не виняток”, – заявляє спортсмен.

Старт нового скелетонного сезону – уже в п’ятницю, 19 листопада. Саме тоді відбувається перший зі стартів Кубка світу, який водночас буде входити до відбору на Олімпіаду. Про надщільний змагальний графік в олімпійьскому сезоні, конкуренцію в технічному обладнанні та закордонну підготовку до сезону – український скелетоніст розповів у інтерв’ю Суспільне Спорт.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X