“Не знаю, звідки це беруть”. Український борець Новіков заперечив факт “зміни громадянства”
11 Листопада 2021
“Не знаю, звідки це беруть”. Український борець Новіков заперечив факт “зміни громадянства”

Але не заперечує, що це може статися.

Семен Новіков – один із титулованих українських борців. У 2020 році Новіков завоював “золото” на чемпіонаті Європи у греко-римській боротьбі (вага до 87 кілограмів).

Новіков був претендентом на те, щоб відправитися на Олімпійські ігри в цій категорії. Проте у Токіо поїхав чемпіон світу Жан Беленюк – єдиний представник України, що здобув “золото” на Іграх.

Згодом Новіков пропустив через травму чемпіонат світу з греко-римської боротьби. А у четвер, 18 листопада, медіаресурс XSport повідомив, що борець вирішив змінити спортивне громадянство на болгарське.

Читайте також: Україна зазнала втрати чемпіона Європи перед стартом чемпіонату світу з боротьби

Суспільне Спорт звернулося до Новікова за коментарем щодо цієї інформації.

Борець заперечив факт зміни громадянства, але визнав, що готовий розглянути цікаві пропозиції від інших країн у цьому питанні.

“У мене лише одне питання: коли я говорю про щось, заявляю – то так воно і є. А коли хто пише, що у мене є громадянство та інше – не знаю, звідки вони це беруть”.

Новіков зазначив, що поки не може чітко відповісти на запитання, чи залишається у збірній Україні. На його думку, інші питання, зокрема характер травми, через яку він пропустив чемпіонат світу, в Україні нікого не цікавлять.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X