Найкращий багатоборець України планує завершення кар’єри. Його результатів не досягали 19 років
2 Жовтня 2021
Найкращий багатоборець України планує завершення кар’єри. Його результатів не досягали 19 років

Тепер Олексій Касьянов може очолити збірну України з багатоборства.

Україна не була представлена на Олімпійських іграх-2020 у легкоатлетичному багатоборстві – ні у жіночому семиборстві, ні у чоловічому десятиборстві українці не потрапили на змагання. Таке трапилось вперше за час виступів України на Олімпіадах.

Найбільше шансів серед чоловіків у відборі на токійські Ігри мав Олексій Касьянов – триразовий призер чемпіонатів світу з багатоборства. У кваліфікаційний період його найкращий результат склав 8009 очок на змаганнях у Ташкенті в травні 2021 року. Але норматив на Олімпіаду-2020 становив 8350 балів. Відповідно, українець його не виконав, а за світовим рейтингом відібратись теж не зміг – недостатня висока позиція.

На момент Олімпіади у Токіо Олексію Касьянову виповнилося 36 років. Але попри свій вік, він усе ще залишається найкращим десятиборцем в Україні: жоден із українських спорстменів наразі не може наблизитись до його показників і хоча б перетнути позначку у 8000 очок на змаганнях.

Касьянову належать 25 з 50-ти найкращих результатів українців у багатоборстві за весь час виступів. Його особистий рекорд – 8479 очок.

Лідер збірної України продовжує тренуватись і, незважаючи на пропуск Олімпіади у 2021 році, завершувати кар’єру тут і зараз не планує.

Але на початку вересня стало відомо, що Касьянов претендує на посаду головного тренера збірної України з багатоборства, а в ексклюзивному інтерв’ю Суспільне Спорт легкоатлет зізнався: уже думає, який старт у наступному році може стати для нього заключним.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X