Марта Костюк – про причину зняття з Олімпіади-2020, серйозність травми та відновлення
15 Липня 2021
Марта Костюк – про причину зняття з Олімпіади-2020, серйозність травми та відновлення

Ексклюзивний коментар української тенісистки Суспільне Спорт.

Авторка: Світлана Кропіна

19-річна тенісистка Марта Костюк мала стати однією з п’яти українок на Олімпійських Іграх-2020 у Токіо. 19-річна українка відібралася на змагання в особистому та парному розряді.

Для Костюк Олімпіада-2020 мала стати першою у кар’єрі. Однак за 10 днів до старту Олімпіади Марта Костюк повідомила про зняття з Ігор через травму плеча.

Тепер українській тенісистці потрібно чекати ще як мінімум три роки, щоб дебютувати на Олімпіаді. За словами українки, вона сподівається, що зможе не лише відібратися на Олімпійські Ігри в Парижі, які відбудуться у 2024 році, але й буде здатною поборотися за медалі.

“Це була для мене велика честь – кваліфікуватися на Олімпійські Ігри в 18 років. У спорті Олімпіада як еталон – те, заради чого усі працюють та займаються спортом. Сподіваюся, що до наступних Олімпійських Ігор буду готова і вже буду готова їхати за медаллю”, – сказала Костюк.

Говорячи про проблеми з плечем, українка зазначила, що ця проблема її турбує ще з початку року. І ускладнилася під час Відкритого чемпіонату Франції.

На жаль, травма плеча турбує мене ще з того року. Не вдавалося ніяк долікувати, я лікувала, але продовжувала тренуватися та грати змагання. Це ускладнювало процес. І коли перед Ролан Гаррос я подумала, що остаточно вилікувала його, трапився рецидив і плече стало боліти все більше і більше. А на початку Вімблдону я навіть не знала, чи зможу вийти на корт. Після Вімблдону прийняла рішення, що на Олімпіаду в цьому році я не поїду”.

Костюк визнала, що прийняти рішення було досить непросто. Але вона була змушена відмовитися від виступу на Олімпіаді.

“Морально було дуже складно прийняти це рішення, тому що я планувала їхати на Олімпіаду: все було готово, всі документи та плани. Але обставини так склалися, що я не змогла”.

Щодо подальших планів, то Костюк розраховує виступити на турнірі в канадському Монреалі, який відбудеться на початку серпня. Але не впевнена, що встигне відновитися до цього часу.

“Подальші турніри – не знаю, все залежить від того, як швидко лікуватиметься плече. Сподіваюся, що буду готовою до турніру в Канаді, але не думаю, що є великий шанс. Для мене основна задача – бути готовою до US Open, а який турнір буде перший – на жаль, поки сказати не можу. Я тренуюсь, але не чіпаю руку, не граю у теніс, і думаю, що найближчий тиждень не буду грати. Це ускладнить моє повернення в хорошу форму, але сподіваюся, що продовження і кінець мого сезону будуть такими ж успішними, як і його перша половина”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X