“Краще бути з медаллю, вона для мене – найдорожча”. Магучіх – про “бронзу” Олімпіади-2020
11 Вересня 2021
“Краще бути з медаллю, вона для мене – найдорожча”. Магучіх – про “бронзу” Олімпіади-2020

Українська стрибунка – про “бронзу” та виступ на Олімпіаді у Токіо.

Автор: Сергій Захарченко

Ярослава Магучіх закінчила передостанній змагальний день на Олімпійських Іграх з бронзовою нагородою. 19-річна стрибунка у висоту стала третьою у фіналі.

Для Магучіх участь на Олімпійських Іграх стала дебютною. Хоча до них українка підходила у статусі найкращої стрибунки сезону – 2.03 метри підкорилися Ярославі на етапі Діамантової ліги у Стокгольмі.

У фіналі Магучіх поступилася лише представниці ОКР Марії Ласіцкене та австралійці Ніколі Макдермотт. Попри втрачений шанс поборотися за “золото”, вона задоволена бронзовій нагороді.

Стрибунка розповіла у коментарі Суспільне Спорт про виступ у фіналі Олімпійських Ігор. І зазначила: найважчим моментом для неї стала висота 1.98 метри, яку вона взяла з третьої спроби.

“Втомлена, але щаслива, що маю цю “бронзу”. Вона була для мене складна: 1.98 метри виконала з третьої спроби. Але я таки налаштувала себе, що можу стрибнути, і якщо [стрибну] – буде медаль. А якщо ні – то все. Краще бути з медаллю, вона для мене – найдорожча“.

Водночас, різниці між Олімпійськими Іграми та іншими стартами українська стрибунка не відчула. Хоча визнала: у певний момент “ефект” Олімпіади на неї вплинув.

Чи відрізняється ця Олімпіада від інших змагань? Напевно ні, але я перенервувала. Начебто я намагалася відкинути думки, що це Олімпіада – трішечки не вийшло. Але нічого. Ні, вже коли йшли змагання, коли стрибала. Перед стартом було усе добре”.

Допомогла налаштуватися Магучіх на вирішальний стрибок тренерка. Після її слів сама стрибунка зрозуміла, що ця висота їй цілком під силу.

“Насправді мене налаштувала моя тренерка. Вона сказала: “Ярослава – ти зможеш, налаштуйся і стрибни”. Коли я ставала, то сказала: “Як так, це ж 1.98 метрів – я можу і хочу стрибати”.

Щодо подальших планів, то Магучіх після Олімпійських Ігор виступить на кількох етапах Діамантової ліги. А вже після них та відпочинку готуватиметься до нового сезону.

“Відпустка у мене у вересні, я маю ще кілька стартів Діамантової ліги. Потім трішки відпочинку і підготовка до нового сезону і нових перемог”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X