Дмитро Підручний – про погодні умови та трасу в Обергофі
7 Січня 2021
Дмитро Підручний – про погодні умови та трасу в Обергофі

Ексклюзивний коментар капітана збірної України для Суспільне Спорт.

Збірна України з біатлону провела новорічні свята в австрійському Обертілліаху: саме там у команди проходив тренувальний збір. У понеділок, 4 січня, біатлоністи переїхали з Обертілліаха в Обергоф. У цій німецькій локації уже в п’ятницю, 8 січня, розпочнеться п’ятий етап Кубка світу з біатлону.

У складі збірної України на старти в Обергофі буде 14 біатлоністів – по сім у чоловічій та жіночій командах. До дванадцяти спортсменів, які готувалися до старту в Обертілліаху, приєднаються Тарас Лесюк та Артем Тищенко: прибудуть в Обергоф напряму з України.

Стартуватиме в Обергофі капітан збірної України Дмитро Підручний, який під час тренувального збору встиг разом з Вітою Семеренко виступити на “Різдвяній гонці”.

Читайте також: Україна – передостання в “Різдвяній гонці-2020”. Результати змагань

Суспільне Спорт поспілкувалося з Дмитром Підручним про переїзд, погодні умови та трасу в Обергофі.

  • Як пройшов переїзд з Обертілліаха в Обергоф

“Ми приїхали до Обергофа із австрійського Обертілліаха. Дорога, в принципі, пройшла нормально, але трохи довго. Тривалий час не могли виїхати з Обертілліаха, бо випало там багато снігу і довелося в дорозі чекати, доки снігоочисні машини зроблять свою справу. Деякі перевали були закриті, тому довелося об‘їжджати гори і це забрало трохи більше часу, ніж зазвичай. Утім все добре, вся команда на місці”.

  • Про погодні умови в Обергофі

“В Обергофі на диво снігу досить багато. Приблизно 30-40 сантиметрів випало. Невеличкий мороз: -2℃ чи -3℃. Сьогодні ввечері (у вівторок, 5 січня) випробуємо трасу і зможемо покататися на лижах. Прогноз погоди на гонки досить оптимістичний у порівнянні з традиційною погодою в Обергофі – -3℃ та невеличкий сніг. Тому цього разу сподіваємось, що буде краще, ніж завжди і змагатися буде комфортніше для спортсменів”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X