“Для нас шосте місце – хороша позиція”. Артем Прима – про результат України в чоловічій естафеті
14 Січня 2021
“Для нас шосте місце – хороша позиція”. Артем Прима – про результат України в чоловічій естафеті

Ексклюзивний коментар Артема Прими для Суспільне Спорт.

Шосте місце чоловічої збірної України – найкращий результат у сезоні. І хоча склад на цю гонку Юрай Санітра називав “експериментом”, біатлоністи провели найкращу гонку у плані точності стрільби в історії команди.

Фінішером естафетної четвірки був Артем Прима – уперше за багато років він стартував саме на четвертому етапі.

Дивіться повне відео чоловічої естафети

На своєму етапі Прима втримав Україну на шостому місці: пропустив уперед Росію, але обійшов Швейцарію. За швидкістю був десятим на лижні, за швидкістю на стрільбі – другим. За часом саме на етапі – шосте місце.

Читайте також: “Чекав на такий сценарій”. Юрай Санітра – про результат чоловічої естафети в Обергофі

Суспільне Спорт поспілкувалося з Артемом Примою після чоловічої естафети. Він розповів про командну роботу, свою роботу на стрільбищі та відсутність уболівальників.

  • Оцінка виступу в естафеті

“На моєму етапі усе вийшло нормально, але треба відзначити командну роботу – усі хлопці добре спрацювали, тому в підсумку вийшов хороший результат. На даний момент для нас шосте місце – це хороша позиція. Приємно, що [використали] два додаткові патрони на команду – зі стрільбою усе було добре. Залишилося додати в якості ходу, щоб усе було добре з ковзанням, тоді буде супер.

Усі добре працювати, в першу чергу на стрільбі. Далі – у кожного були свої нюанси по дистанції, це чисто індивідуально. Але добре, що спрацювали на вогневих рубежах, тому й вийшов хороший результат. Як казав Юрай перед естафетою, це була пробна четвірка, експериментальна, він вирішив так розставити по етапах. Десь не всі вірили чи були задоволені, але добре склалося. Ми раді, що потрапили у топ-6, а як буде далі – побачимо”.

  • Швидкість на стрільбищі – як вдалося?
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X