Дар’я Білодід пропустить чемпіонат світу з дзюдо. У чому причина
18 Травня 2021
Дар’я Білодід пропустить чемпіонат світу з дзюдо. У чому причина

Ексклюзивна інформація Суспільне Спорт.

Лідерка збірної України з дзюдо Дар’я Білодід пропустить чемпіонат світу-2021. Українська дзюдоїстка не потрапила до складу команди на турнір. Про це та причини такого рішення ексклюзивно для Суспільне Спорт повідомив тренер команди Віталій Дуброва.

Читайте також: Склад збірної України на чемпіонат світу з дзюдо, хто у складі

Білодід востаннє виступила на чемпіонаті Європи в Лісабоні, де дійшла до фіналу. Однак на сутичку за “золото” українка не вийшла через травму. Після Євро Дар’я Білодід не змагалася на міжнародних турнірах.

У ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Віталій Дуброва повідомив, що рішення про пропуск чемпіонату світу не має відношення до травми дзюдоїстки і було прийняте ще перед Євро.

“Це [відсутність Білодід у складі на чемпіонат світу з дзюдо] було вирішено ще до чемпіонату Європи. Травма ніякої ролі не грає. Треба врахувати, що Даша зганяє вагу, це не так просто. Проблем немає, але [пропускаємо чемпіонат світу,] щоб зайвий раз не ганяти перед Олімпіадою. Цілеспрямовано готуємося до Олімпіади. Всі інші приймуть участь на чемпіонаті світу”, – повідомив тренер.

Щодо стану Білодід, то головний тренер збірної України зазначив, що пошкодження виявилося не таким складним, як вважалося. Хоча на останніх зборах вона займалася із мікропошкодженням.

У якому стані Білодід? Травма виявилася не такою складною, як нам здалося одразу. Мікропошкодження є, але тренується. Була на зборі в Туреччині, потім – у Іспанії. У нас там більше боротьба була за те, що Даша з усіма боролася і як би після усіх цих пошкоджень не травмувалася ще. Тренується зараз у Конча-Заспі. У принципі все нормально”, – наголосив Дуброва.

Відсутність Білодід означає, що вона не захищатиме статус чемпіонки світу у вазі до 48 кг. Українська дзюдоїстка двічі поспіль вигравала “золото” – у 2018 та 2019 роках, вона є чинною чемпіонкою світу.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X