Чому Дар’я Білодід знялася з фіналу чемпіонату Європи з дзюдо та яка у неї травма. Відповідь тренера
20 Квітня 2021
Чому Дар’я Білодід знялася з фіналу чемпіонату Європи з дзюдо та яка у неї травма. Відповідь тренера

Ексклюзивний коментар Віталія Дуброва для Суспільне Спорт.

Українка Дар’я Білодід не змогла завоювати “золото” чемпіонату Європи-2021. 20-річна дзюдоїстка впевнено пройшла до фіналу, але на вирішальну сутичку не вийшла – чемпіонкою автоматично стала її суперниця.

Причина зняття Дар’ї зі змагань – травма, яку вона отримала наприкінці півфінального поєдинку проти росіянки Ірини Долгової. Ще під час трансляції було помітно, як Білодід трималася за ліву руку після переможного прийому, а її тренери емоційно коментували дії росіянки.

Суспільне Спорт звернулося до головного тренера збірної України Віталія Дуброви за коментарем стосовно деталей травми Дар’ї Білодід. Ось як пояснив тренер ситуацію зі зняттям та момент, коли українка зазнала пошкодження.

“Вийшло так, що вже після закінчення часу росіянка продовжувала робити больовий прийом – трохи “дьоргнула” лікоть та передпліччя. Сподіваюся, що не дуже серйозне пошкодження, але ризикувати і боротися у фіналі із ним не було сенсу. Враховуючи, що це олімпійський рік, нас ще чекає чемпіонат світу та Олімпіада в Токіо. Лікар оглянув і вирішили не боротися у фіналі, не ризикувати”, – пояснив Віталій Дуброва.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X