“Боялася швидко стартанути”. Українка Миколенко не пройшла у півфінал бігу на 400 м/б на Олімпіаді
31 Серпня 2021
“Боялася швидко стартанути”. Українка Миколенко не пройшла у півфінал бігу на 400 м/б на Олімпіаді

Марія Миколенко єдиною з українок не подолала цю стадію на турнірі.

На Олімпіаді-2020 проходить другий день легкоатлетичних змагань. Найбільше представництво Україна мала у бігу 400 метрів з бар’єрами – одразу три українки боролися за вихід у півфінал.

Двом українським бігункам це вдалося. Анна Рижикова виграла свій забіг і стала третьою найшвидшою у кваліфікації. Пройшла у півфінал і Вікторія Ткачук (сьомий результат).

Єдиною українкою, яка не пройшла у півфінал стала Марія Миколенко. Дебютантка Олімпійських Ігор закінчила виступи на Олімпіаді.

Як виступила Миколенко?

Формат Олімпіади-2020 передбачав дев’ять кваліфікаційних забігів на дистанції 400 метрів з бар’єрами. У них брали участь 40 спортсменів.

Миколенко бігла другою серед українок (Анна Рижикова потрапила до списку учасниць другого забігу) – у четвертому забігу. Який розпочався неодразу – ямайку Ронду Вайт дискваліфікували через фальсстарт.

Сама Миколенко також була близькою до дискваліфікації, отримавши попередження за фальсстарт. Але з другої спроби змогла стартувати своєчасно.

У підсумку свій забіг Миколенко закінчила четвертою з чотирьох учасниць – 57:86 секунд на фініші. А ось у загальному заліку кваліфікації українка посіла останнє 36-е місце серед тих бігунок, що стартували.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X