21-річна росіянка тренується зі збірною України з біатлону. Що відомо про неї та можливий трансфер
13 Травня 2021
21-річна росіянка тренується зі збірною України з біатлону. Що відомо про неї та можливий трансфер

Ще одна російська біатлоністка у складі України?

Жіноча збірна України з біатлону розпочала підготовку до нового сезону. Біатлоністки команди “А” проходять перший збір у Сянках, де перебувають сім спортсменок.

У п’ятницю, 21 травня, президент федерації біатлону Володимир Бринзак виклав відео у Facebook, на якому разом із іншими біатлоністками займається ще одна спортсменка. Видання Tribuna.com повідомило, що ця біатлоністка – 21-річна росіянка Дар’я Сідорова (працювала у тренажерному залі разом із іншими біатлоністками).

Першими на появу Сідорової на зборі збірної України відреагували в Росії. Головний тренер з біатлону Тюменської області Максім Кугаєвський у коментарі місцевим ЗМІ описав цю ситуацію як доконаний факт: Росія втратила біатлоністку. А розмови про її перехід, за словами тренера, тривали близько року.

“Ми зробили все можливе, щоб ця талановита спортсменка залишилася в Росії. Але наші українські колеги були дуже наполегливі та щедрі, роздаючи обіцянки. Дуже шкода. Це серйозна втрата для російського біатлону”, – зазначив Кугаєвський у коментарі ЗМІ.

Хто така Дар’я Сідорова?

21-річна Дар’я Сідорова є представницею Тюменьської області. Її останні міжнародні старти відбулися ще в сезоні 2019/20, коли двічі фінішувала у топ-20 юніорського Кубка IBU. Однак на юніорський чемпіонат світу у тому сезоні біатлоністка не змогла відібратися.

У сезоні 2020/21 юніорський Кубок IBU було скасовано через пандемію, єдиний старт юніорів – чемпіонат світу, але туди Дар’я не пройшла кваліфікацію в команді (не вистачило чотирьох балів).

У березні 2021 року Дар’я Сідорова змагалася на чемпіонаті Росії у складі Тюменьської області. В естафетній гонці вона посіла четверте місце. А уже через два місяці – перебуває на зборах разом зі збірною України.

У якому статусі перебуває Сідорова на зборі жіночої збірної України?

Суспільне Спорт запитало про ситуацію з Сідоровою президента Федерації біатлону України Володимира Бринзака. У ексклюзивному коментарі він пояснив, на яких підставах росіянка перебуває на зборі з українською командою. Однак він запевнив, що росіянка не проводить підготовку з українською збірною.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X