“Як буде вакцина в Україні, будемо вакцинувати спортсменів”. Міністр спорту – про Олімпіаду-2020
8 Січня 2021
“Як буде вакцина в Україні, будемо вакцинувати спортсменів”. Міністр спорту – про Олімпіаду-2020

Ексклюзивний коментар Вадима Гутцайта щодо підготовки України до Олімпіади в Токіо.

Олімпійські ігри в Токіо мали відбутися у липні 2020 року, однак через пандемію коронавірусу їх перенесли на рік. Нова дата змагань – липень 2021 року. Пандемія вплинула не тільки на Олімпіаду в Токіо, але й на більшість інших змагань: деякі види спорту все ще не відновили міжнародні змагання, які були зупинені у березні 2020 року.

Читайте також: Коли Україна хоче прийняти Олімпійські ігри. Відповідь міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта

Плану ще один раз відтерміновувати Олімпіаду в МОК немає – Ігри будуть проведені в липні 2021 року, або будуть скасовані взагалі. Перенесення Олімпіади коштувало Японії та МОК понад 2,5 млрд доларів.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах у листопаді 2020 року стверджував, що МОК візьме на себе вакцинацію спортсменів та учасників Олімпіади-2020 від коронавірусу.

В ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт заявив, що спортсмени та тренери, які готуватимуться до Олімпійських ігор, будуть провакциновані від коронавірусу в Україні.

“Ми готуємося до Олімпійських ігор, ми сподіваємося, що вони відбудуться. Питання – що буде з пандемією, що буде з вакциною. Вважаємо, що коли з’явиться вакцина в Україні, ми будемо вакцинувати наших спортсменів, тренерів, які готуватимуться до Олімпійських ігор. Щоб вони змогли підготуватися та виступити на Олімпіаді. Будемо дивитися, як буде в світі”.

Вакцина від коронавірусу в Україні станом на початок січня 2021 року ще недоступна. Згідно з планом МОЗ України, першочергово вакцинуватимуть від коронавірусу “медичних працівників, військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь в ООС, працівників соціальної сфери, осіб, які перебувають у закладах із надання довгострокового догляду та підтримки (інтернатах, будинках для осіб похилого віку тощо) та персонал відповідних закладів”. Професійних спортсменів у цьому плані немає.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X