“Знали, що Свічкар не дуже б’ється з Китаєм”. Тренер – про причини поразки шпажистів на Олімпіаді
27 Серпня 2021
“Знали, що Свічкар не дуже б’ється з Китаєм”. Тренер – про причини поразки шпажистів на Олімпіаді

Станкевич пояснив, чому команда робила заміну, але все одно не змогла перемогти, – для Суспільне Спорт.

Україна завершила змагання з фехтування на Олімпіаді-2020 шостим місцем у командному турнірі. У першій же зустрічі чоловіча збірна шпажистів у складі Ігоря Рейзліна, Богдана Нікішина, Романа Свічкаря та Анатолія Герея зазнала поразки від Китаю.

Результат українців проаналізував тренер збірної Володимир Станкевич.

  • Про тренерську помилку

“Завжди програє тренер. У даній ситуації не знімаю з себе відповідальності. Якщо команда не виграла, то, звісно, винен тренер, який не зміг знайти ті слова, ту підготовку, яка б допомогла потішити наших уболівальників та [допомогла б нам] виграти в збірної Китаю, що не являється фаворитом”.

  • Про ключові моменти протистояння та невдачу Свічкаря

“Ми непогано почали зустріч. Але не зміг психологічно впоратися наш молодий спортсмен Рома Свічкар. Він приніс у першому бою мінус, другий бій програв, і не вдалося хлопцям підтягнути той мінус, який він дав. І команда трішки посипалася.

Китайці дуже зібрано, дисципліновано втримували той рахунок, який вони взяли у відриві. Ми його не відіграли й програли цю зустріч, хоч і зробили потім заміну. Вийшов Анатолій Герей, наче скоротив розрив і дав нам надію, але не зміг втримати й ще більше його скоротити. Хоча намагався це зробити, і старання його були помітні. Але китайці все-таки змогли переломити бій з Гереєм. Він був вирішальним”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X