Юрай Санітра – про весняну погоду в Нове-Место, готовність України та зміни в складі
29 Березня 2021
Юрай Санітра – про весняну погоду в Нове-Место, готовність України та зміни в складі

Головний тренер збірної України з біатлону в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт розповів про стан та підготовку команди до перших стартів після чемпіонату світу в Поклюці.

У четвер, 4 березня, в чеському Нове-Место відновляться змагання з біатлону на етапах Кубка світу. У Чехії за збірну України виступатимуть 10 біатлоністів, які бігли на чемпіонаті світу в Поклюці, за винятком Віти Семеренко – ще під час турніру вона достроково відправилася на Кубок IBU.

Першим стартом у Нове-Место стане жіноча естафета, де Україна бігтиме тим же складом, що і на чемпіонаті світу. За винятком однієї зміни: Дар’я Блашко, на відміну від Поклюки, бігтиме гонку першою, а Анастасія Меркушина стартуватиме на третьому етапі.

Читайте також: Склад збірної України на жіночу естафету на етапі Кубка світу у Нове-Место

Головний тренер збірної України Юрай Санітра в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт розповів про те, в якому стані перебуває команда перед стартом змагань. А також про те, чому обрав саме такий склад на етапи в Нове-Место.

  • Про стан команди після чемпіонату світу

“Усім потрібно було відпочити після чемпіонату світу. Світова першість відібрала в нас дуже багато фізичних та психологічних сил, тому після цього старту спортсмени мали полегшену програму – закатувалися. Дехто, як Артем Прима і Дмитро Підручний побули вдома, відпочили трохи з родиною. Усі інші були на тижневому зборі в Німеччині. Вони зробили легку роботу, там були хороші погодні умови. Я думаю, що після переїзду з Поклюки ми добре відновилися та готові виступати на Кубку світу в Чехії”.

  • Про готовність до стартів у Нове-Место

“Після чемпіонату світу всі мали змогу зрозуміти, що спортсмени були в хорошому фізичному стані. Тому хочемо використати це і на Кубку світу, щоб достойно завершити цей сезон. Погода тут ненайкраща – вже практично весна, траса дуже сильно розбита, тому будуть ще вносити певні корективи. Нас чекатиме дуже серйозна фізична робота у цих стартах”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X