Юні футболісти Івано-Франківскої ОДЮСШ приєднались до проєкту НОК України «Do like Olympians»
29 Серпня 2022
Юні футболісти Івано-Франківскої ОДЮСШ приєднались до проєкту НОК України «Do like Olympians»

26 серпня на стадіоні “Юність” Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, за ініціативи, відділення футболу ОДЮСШ, Івано-Франківської обласна асоціації футболу, обласних олімпійських осередків Івано-Франківської та Херсонської областей було проведено спортивний проект – “ПОРУЧ”, для спортсменів школи та дітей які були вимушено переміщені.

Відновлення через спорт – це новий напрямок спільного проекту Міністерства освіти і науки України та ЮНІСЕФ – як має назву “ПОРУЧ”, та має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни. “ПОРУЧ” передбачає роботу груп психологічної підтримки, арт-терапію, майстер-класи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття.

Серед гостей, які прийшли привітати учасників заходу були:

  • Голова відділення Національного Олімпійського комітету України в Івано-Франківській області – Мирослав Карабін;
  • Заступник голови Івано-Франківської обласної асоціації футболу, адміністратор проекту ЮНІСЕФ “ПОРУЧ” – Микола Васильків.
  • Представник відділення НОК України у Херсонській області -Z Катерина Кострикова;
  • Головний серкретар асоціації футболу у нашій області – Олег Волосянко;
  • Майстер спорту України міжнародного класу з боксу, учасник 28-х літніх Олімпійських ігор в Афінах – Віктор Поляков;
  • Старший тренер-викладач відділення футболу Івано-Франківської ОДЮСШ – Бойко Анатолій Іванович;
  • Тренер-викладач з футболу – Косач Андрій Петрович.

Після урочистої частини, майстер спорту України міжнародного класу з боксу, учасник ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор 2004 року в м. Афіни (Греція), чемпіон світу з боксу серед професіоналів 2017 року за версією світової боксерської асоціації, Віктор Поляков провів з учасниками проекту «Розминку з олімпійцем» .

По закінченню розминки, на стадіоні діти почергово позаймалися з психологом, потім пограли у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення медичні волонтери розказали та продемонстрували, що робити у випадку різних надзвичайних ситуацій.

Для відновлення сил після активних ігор діткам роздали корисні солодощі та сувенірну атрибутику НОК України. На думку організаторів проєкту “ПОРУЧ”, такий формат роботи сприятиме психологічному відновленню після травматичного стресу та подоланню страхів у зв’язку з війною.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X