Як Україна формуватиме склад на Олімпіаду-2020 у спортивній гімнастиці. Пояснення тренера
30 Квітня 2021
Як Україна формуватиме склад на Олімпіаду-2020 у спортивній гімнастиці. Пояснення тренера

Ексклюзивний коментар головного тренера збірної України про механізм відбору в олімпійську команду.

Відбір на Олімпійські ігри-2020 у спортивній гімнастиці практично завершено. Залишилося визначити лише власників індивідуальних запрошень (по одному у кожному виді програми), усі інші ліцензії розіграні.

За результатами кваліфікації Україна виборола п’ять путівок в Токіо-2020: відібралася чоловіча команда (чотири людини), а також Діана Варінська у жіночому багатоборстві.

Утім, поки поіменний склад України на Олімпіаду в чоловічій команді залишається невідомим. Суспільне Спорт звернулося до головного тренера збірної Генадія Сартинського за поясненням щодо формування олімпійської команди та принцип відбору.

Ексклюзивно для Суспільне Спорт Сартинський повідомив, що на Олімпіаду точно поїде Ігор Радівілов, який змагатиметься на двох снарядах – кільця та опорний стрибок. А от інші три спортсмени, що змагатимуться в Токіо, будуть визначені пізніше.

Тренер також пояснив, що виступ Радівілова лише на двох снарядах, впливає на підхід до відбору інших учасників команди. Усі вони мають бути багатоборцями.

“У нас ліцензія на Олімпійські Ігри – командна. Це чотири людини. Враховуючи, що Радівілов йде на два снаряди, решта мають йти у багатоборство. Мають бути три багатоборця, якщо не буде багатоборця, ми командою не зможемо нікуди потрапити, навіть у фінал”, – пояснив Сартинський.

Приблизний термін формування команди, що поїде в Токіо – початок липня. Аж тоді тренерський штаб визначиться з п’ятіркою спортсменів (чотири основні та один запасний) для виступу на Олімпіаді. Поки що, за словами Сартинського, рано говорити про остаточний склад: “Це такий вид спорту, що важко сказати. У нас ще два місяці попереду, складно говорити, оскільки можна травмуватися, захворіти та що завгодно. Треба боротися і проходити цей шлях”.

Збірна України планує виїжджати в Токіо 15 липня – за вісім днів до офіційного старту ігор. А уже в перший змагальний день, 24 липня, відбудеться кваліфікація у чоловічій спортивній гімнастиці.

Щодо процесу формування команди та претендентів на місце в олімпійській збірній, то тренер зазначив, що є кілька турнірів, де будуть переглядати гімнастів.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X