Урош Велепець – про план підготовки України до сезону та зміни в складі
8 Червня 2021
Урош Велепець – про план підготовки України до сезону та зміни в складі

Ексклюзивне інтерв’ю головного тренера жіночої збірної України з біатлону для Суспільне Спорт.

Словенський тренер Урош Велепець повернувся до роботи із жіночою збірною України, яку готував до Олімпійських Ігор у 2018 році. Він очолив команду за один рік до нової Олімпіади, Пекін-2022.

До складу команди “А”, якою буде займатися Велепець, увійшли сім біатлоністок – Юлія Джима, Дар’я Блашко, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Катерина Бех, Ірина Петренко, Анна Кривонос. Сестри Семеренко одразу перейшли на підготоку з особистим тренером.

Читайте також: Перше інтерв’ю після повернення. Урош Велепець – про збірну України, формування складу та завдання

Таке ж рішення про самопідготовку прийняла і Дар’я Блашко – біатлоністка повідомила, що хоче готуватися до сезону із особистим тренером Володимиром Махлаєвим. Натомість, Велепцю вже вдалося домовитися щодо роботи у загальній команді іншої біатлоністки, Анастасії Меркушиної, яка також спочатку хотіла готуватися окремо.

В ексклюзивному інтерв’ю Суспільне Спорт головний тренер жіночої команди розповів, про план підготовки біатлоністок команди “А” до нового сезону. Велепець визнав, що хотів би готувати усіх біатлоністок, однак перед Олімпіадою треба було знайти найбільш оптимальне рішення для всієї команди.

  • Про рішення Блашко готуватися окремо

“Треба знайти найбільш оптимальне рішення для усіх. Даша захотіла тренуватися із Махлаєвим ще у цьому cезоні, до Олімпіади. Запропонував, як можна було б: йому приїхати на збір і подивитися кілька днів за нею, але вони відмовилися і вирішили просто відправитися на самопідготовку. Найголовніше – довіра: Даша своєму тренеру довіряє настільки, що готова займатися підготовкою окремо. Це не щось там таке, і тому ми вирішили дати їй можливість для самопідготовки.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X