“Уперше в кар’єрі щось сталося з затвором”. Дмитро Підручний – про несподівані проблеми з гвинтівкою
16 Грудня 2021
“Уперше в кар’єрі щось сталося з затвором”. Дмитро Підручний – про несподівані проблеми з гвинтівкою

Ексклюзивний коментар Дмитра Підручного для Суспільне Спорт.

Дмитро Підручний – єдиний українець у біатлонному сезоні, який змагався в обох мас-стартах на Кубку світу. У першій гонці з масомив стартом Підручний фінішував на 24-му місці, у другій – на 20-му.

На шостому етапі в Обергофі Дмитро показав одну з найкращих швидкостей у спринті, а також в естафеті. У мас-старті Підручний тримався з лідерами першу частину гонки, але на третій стрільбі показав другу найгіршу швидкострільність, а потім сил бігти в темпі лідері не було.

Як наслідок, 20-е місце на фініші.

Читайте також: Юрай Санітра – про виступ в Обергофі, склад України на Антгольц та підготовку до чемпіонату світу

У ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Дмитро Підручний розповів про проблеми, які виникли у нього на третій стрільбі. Пояснив, що саме сталося, як це вплинуло на гонку, а також розказав про подальші плани до чемпіонату світу.

  • Оцінка власного виступу в мас-старті та проблеми з гвинтівкою

“Мас-старт був досить непоганим, до третього кола почувався добре. Шкода, що промахнуся на першій стрільбі – старався швидко стріляти, щоб трохи під’їхати до групи лідерів, бо стартова позиція була далека. Одразу на старті програєш 5-7 секунд усім лідерам, тому старався швидко стріляти. На жаль, перший габарит не пройшов. На другу стрільбу зробив поправку, впорався зі стрільбою.

Стосовно стійок – у мене виникли проблеми з гвинтівкою, заклинив затвор, довелося розряджати гвинтівку, тому збився з ритму й промахнувся. На останній стрільбі для кожного пострілу доводилося прикладати зусиль, щоб закрити затвор.

Через це обидві стрільби стоячи була повільними – гвинтівка працювала не так, як треба. Можна було замінити гвинтівку, але своя краща, ніж чужа. Вирішив що буду стріляти зі своєї, але довелося прикладати зусилля. Це звичайно не виправдання, але мене питали, що сталося на третій стрільбі. Це таке пояснення.

Що саме сталося – не знаю, розберу гвинтівку, подивлюся. Це уперше в моїй кар’єрі щось сталося із затвором. Перед кожним тренуванням та стартом повністю перевіряю гвинтівку, можливо, вплинув мороз чи ще щось – було досить холодно.

Щодо ходу – трохи втомився, бо спринт та естафета були для мене дійсно важкими. У мас-старті треба важко тримати темп лідерів, але по аналізу задоволений своїм ходом, міг боротися з усіма. Шкода, що були ці проблеми на стрільбі, можна було вище бути у фінішному протоколі. Але маємо те, що маємо. Радує, що зберігається позитивна динаміка і в плані ходу, і загалом краще себе почуваю. Думаю, що наступні результати будуть кращими.

  • Очікування від Антгольцу та подальші старти у сезоні

“Антгольц – не моє найулюбленіше місце, але треба потерпіти, відпрацювати і далі готуватися. Ставлюся до нього як до будь-якого іншого етапу.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X