“Умови підготовки – найболючіша тема”. Український стрибун на батуті – про виліт з Олімпіади
30 Серпня 2021
“Умови підготовки – найболючіша тема”. Український стрибун на батуті – про виліт з Олімпіади

Ексклюзивний коментар Миколи Просторов для Суспільне Спорт.

На Олімпіаді в Токіо Україну в стрибках на батуті представляв єдиний спортсмен – 26-річний Микола Просторов.

Для українця ці Олімпійські ігри стали першими в кар’єрі. Але затриматись у Токіо надовго йому не вдалось. Просторов зупинився у кваліфікації, набравши 92.570 бала.

Аби точно відібратись до фіналу, українському спортсмену потрібно було записати до свого активу мінімум 109.485 – такий результат показав восьмий у кваліфікації (останнє прохідне місце до фіналу). Українцеві не вистачило близько 17-ти балів, аби потрапити до фіналу.

Як свій виступ прокоментував Просторов

В ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Микола Просторов зауважив, що на його виступ у Токіо сильно вплинула старта травма ноги. Однак, за його словами, за фінал усе ж таки він міг би зачепитись.

“Складно сказати, що саме пішло не так. Скоріше за все, зіграли велику роль мої особисті проблеми – із травмами. У мене давно бентежить пошкодження ноги. І от зараз воно вплинуло на виступ. Дуже неприємно.

Наче дуже добре йшов зі спортивної злістю. Шкода втрачати такий шанс. Якщо порахувати, то з останнього місця можна було б зачепитись [за фінал]. Мені треба було набрати 58,2. За свою кар’єру я вже набирав 58,7. Думаю, із такою комбінацією [як у мене,] якби я просто дійшов до кінця без грубих помилок, то найімовірніше зміг би зайти у фінал з останньої позиції”, – зазначив Просторов.

Також батутист зізнався, що на Олімпіаді йому було дуже непросто впоратись із психологічним тиском.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X