У жіночій збірній України з біатлону – зміна тренера? Ось що кажуть Санітра та Бринзак
6 Квітня 2021
У жіночій збірній України з біатлону – зміна тренера? Ось що кажуть Санітра та Бринзак

Ексклюзивні коментарі тренера та функціонера для Суспільне Спорт.

Останній біатлонний сезон збірна України з біатлону працювала під керівництвом одного тренера – Юрай Санітра об’єднав у собі функції тренера як чоловічої, так і жіночої команд.

Словацький тренер до того упродовж чотирьох років працював з чоловічою збірною, а після сезону 2019/20 йому запропонували очолити також жіночу частину українського біатлону.

Однак, найімовірніше, у такому статусі робота не буде продовжена безпосередньо в олімпійському сезоні. У післясезонній студії “Біатлон” на Суспільному Юрай Санітра та Володимир Бринзак висловили своє бачення ситуації, яка склалался і як усе має працювати у наступному сезоні.

За словами словацького тренера, в олімпійський сезон він планує зосередитися на роботі з однією командою. Ось що сказав Санітра:

“Можу сказати так: на наступний сезон 100% не буду працювати [в збірній Україні] так, як це було у сезоні-2020/21. Треба подумати щодо того, чи не буде краще працювати з однією командою. Більше часу і концентрації на одну команду. Усе покаже час, будуть розмови, треба зробити аналіз, як треба забезпечити хорошу підготовку командам перед Олімпійськими Іграми. На цей час сказати важко [з якою саме збірною буду працювати]: треба зробити аналіз і чоловічої, і жіночої команд. Думаю, що буду більше зосереджений на роботі із чоловічою командою”.

Така репліка Санітри кардинально відрізняється від його слів після чемпіонату Європи, які він сказав в ефірі Суспільного у лютому. Тоді на запитання ведучої Дар’ї Кузнєцової, чи готовий він продовжити роботу з жіночою збірною, Юрай Санітра відповів ствердно: “Питання не до мене, я завжди готовий”.

У тому ж ефірі президент федерації біатлону Володимир Бринзак піднімав питання можливого продовження роботи Санітри лише з чоловічою командою. І після завершення сезону Бринзак ще раз залишився при своїй думці.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X