Шлях до Олімпу: історія сходження на спортивну вершину Наталії Смаль
19 Квітня 2021
Шлях до Олімпу: історія сходження на спортивну вершину Наталії Смаль

«Мамо, якби у нас у селі була б можливість займатись боротьбою, я би теж пішла», – сказала маленька Наталя, переглядаючи змагання з боротьби по телевізору зі своєю матір’ю. Через десяток років ці слова стали реальністю: Наталія Смаль двічі візьме участь у найвищих спортивних змаганнях – Олімпійських іграх.

З нагоди 30-річчя Національного олімпійського комітету України Суспільне Чернігів готує для вас цикл матеріалів “Шлях до Олімпу: історії спортсменів Чернігівщини”.

Наталія Смаль народилася у селі Жукля Корюківського району. Її дитинство нічим не відрізнялось від інших дітей: гралася на вулиці з друзями, мріяла в майбутньому стати вчителькою початкових класів, як і її мама. Але по закінченню 9-го класу родина прийняла рішення, яке пов’язало дівчину зі спортом:

«Саме ми здавали випускні екзамени. І ми знайшли уяву про педагогічний ліцей: там набирався перший спортивний клас: була хімія і біологія, була англійська й історія, була фізика і математика. Ми так подумали, що підемо ми, мабуть, в спортивний клас. Спробуємо. Хоча до цього я знали лише, що є урок фізкультури: село було маленьке, ніяких секцій не було, нічого не було. У мене клас був з чотирьох чоловік і ми в футбол грали два на два (сміється)».

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X