“Щось пішло не так у цій естафеті”. Дар’я Блашко – про пропуск спринту та виступ в естафеті
15 Січня 2021
“Щось пішло не так у цій естафеті”. Дар’я Блашко – про пропуск спринту та виступ в естафеті

Ексклюзивний коментар Дар’ї Блашко для Суспільне Спорт.

Жіноча збірна України в естафеті в Обергофі фінішувала на восьмому місці. Як і в попередніх естафетах, на першому етапі за Україну бігла Дар’я Блашко.

Читайте також: Україна з двома колами штрафу – восьма в жіночій естафеті, перемога Німеччини

Для неї ця гонка була першою на шостому етапі Кубка світу – спринт Блашко пропускала за рішенням тренерського штабу. Свій етап Блашко завершила на 12-му місці, з відставанням у 50 секунд від лідера. Дар’я використала один додатковий патрон, але на останньому колі програла більше 35 секунд.

Суспільне Спорт поспілкувалося з Дар’єю Блашко після жіночої естафети.

  • Про вплив пропуску спринту на стан в естафеті

“Тренування напердодні естафети дали позитивну інформацію для роздумів. Я думала, що в принципі все добре. І скажу, що два кола все було окей, а на заключному – не розумію з чим не впоралася, але ось, що вийшло.

На стрільбі стоячи відбулася осічка. Довелося замість одного запасного патрона взяти два, але це не відзначилося на статистиці, адже не було пострілу. Та все ж через це, я втратила ще 10 секунд. Щось пішло не так у цій естафеті”.

  • Про підтримку команди на трасі

“Насправді, це дуже важливо, коли тебе підганяють, підказують, бо складно на дистанції працювати одному. На багатьох основних відрізках траси стоять тренери і завжди підкрикують, допомагають. Це дуже важливий момент, особливо за відсутності вболівальників”.

  • Відчуття після етапу: чи варто було бігти спринт?

“Складно оцінювати на даний момент, думаю, можна буде дати точну відповідь вже після сезону, а зараз…

Звичайно, хочеться бігти кожну гонку, але дійсно інколи розумієш, що не завжди є необхідність в цьому. Тим паче, це мій перший повноційнний сезон і на даний час я не можу бути на 100% впевненою, що все пройде так або не так”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X