“Шанс 1%”. Як Україна шокувала Францію своєю грою на старті відбору на Євробаскет-2023
4 Листопада 2021
“Шанс 1%”. Як Україна шокувала Францію своєю грою на старті відбору на Євробаскет-2023

Репортаж Суспільне Спорт з київського Палацу спорту, де Україна уперше в історії змогла обіграти Францію.

Збірною Франції в Україні лякали так сильно, що здавалося, Гелловін у баскетбольному світі трохи забарився. Коли перед початком матчу Україна – Франція на арені перераховували регалії суперниць “синьо-жовтих”, то наче на всяк випадок попереджали: “Будьте готові, може бути боляче”.

Опонентками українок були бронзові призерки Олімпійських ігор, володарки семи поспіль медалей на чемпіонатах Європи, п’ята збірна рейтингу FIBA. Україна ж у світі посідає 26-те місце, а на початку року вперше за десятиліття не відібралася на Євробаскет.

Та щойно розпочалася гра, страхи розвіялися, а француженки потьмяніли на фоні вмотивованих і злагоджених українок, які з перших хвилин почали потужно атакувати. Україні вдалося витримати цей темп упродовж усього матчу – і здобути несподівану, але абсолютно заслужену перемогу. Це також перша перемога українок в історії матчів проти Франції.

Читайте також: Україна сенсаційно розгромила вічемпіонок Європи Францію у відборі на Євробаскет-2023

Уже на старті матчу розвіялося ще одне очікування: що всю гру тягтиме на собі лідерка команди Аліна Ягупова – нападниця турецького “Фенербахче” та двічі поспіль MVP Євроліги.

Топукраїнка, безперечно, домінувала на паркеті, виконувала ефектні сліпі передачі та влаштовувала динамічні контратакувальні пробіжки через увесь паркет.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X