Самоізоляція через коронавірус може вплинути на склад України на старті Кубка світу з біатлону
3 Листопада 2021
Самоізоляція через коронавірус може вплинути на склад України на старті Кубка світу з біатлону

Ексклюзивний коментар президента федерації біатлону України Володимира Бринзака.

Останній етап підготовки до біатлонного сезону чоловіча збірна України розпочалася на початку листопада у Норвегії, куди відправилася команда “А” під керівництвом Юрая Санітри. Утім, повноцінний збір українці провести не зможуть – у команді виявлено хворого на коронавірус, тому збірну відправили на самоізоляцію.

Біатлоністи, які отримали негативні результати тестів на коронавірус, продовжують підготовку до сезону, тренуючись вранці та ввечері окремо від спортсменів з інших збірних. А до звичного процесу підготовки збірна України повернеться не раніше, ніж за тиждень.

Хто саме захворів у складі української команди – невідомо. Утім, ця ситуація може вплинути на формування команди на перші етапи нового сезону Кубка світу з біатлону. Про це у коментарі Суспільне Спорт повідомив президент федерації біатлону України Володимир Бринзак.

Рішення про формування складу визначатиме Юрай Санітра – головний тренер чоловічої команди. За попереднім планом, ті спортсмени, що пропускали тренування, не виступатимуть на стартових двох етапах.

“Ситуація така, що рішення міняється кожних п’ять хвилин чи годину. Останнє, що ми спілкувалися з тренером – ті [спортсмени], що мали симптоми, вони не будуть приймати участь в перших двох етапах. А після збору поїдуть одразу в Обертіллах і будуть там готуватися до Гогфільцена, до третього етапу, щоб встигнути привести себе в порядок, бо зараз не тренувалися”, – зазначив Бринзак.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X