Рішення Асоціації олімпійців України підсилять позиції НОК у боротьбі за жорсткі санкції проти РФ та РБ
14 Квітня 2022
Рішення Асоціації олімпійців України підсилять позиції НОК у боротьбі за жорсткі санкції проти РФ та РБ

12 квітня 2022 року більше двох сотень спортсменів-олімпійців зібралися на спільну онлайн-нараду для вирішення важливого на сьогодні питання, що стосується заборони спортсменам Росії та Білорусі участі у змаганнях, що проводяться під егідою Міжнародного Олімпійського комітету, Європейського Олімпійського комітету, світових та європейських федерацій з видів спорту.


Попри те, що на сьогодні вищенаведені організації вже ведуть активну роботу у цьому напрямку, але разом з тим, нещодавно у пресі з’явилась інформація, що виконавчий комітет Всесвітньої асоціації олімпійців (WOA), яка налічує близько 100000 колишніх учасників Олімпійських ігор, в т.ч. й медалістів, незалежно від рекомендацій МОК не допускати спортсменів РФ і РБ до змагань, вважає, що відповідно до Олімпійської Хартії рішення про те, брати участь у змаганнях чи ні мають прийматись безпосередньо спортсменами. Ця позиція WOA є вкрай обурливою, враховуючи порушення країною-агресором Олімпійського перемир’я – одного з фундаментальних принципів Олімпійської Хартії, сутність якого йде ще з часів зародження у Греції Олімпійських ігор.


З цього приводу, Асоціація олімпійців України за підсумками онлай-зустрічі одноголосно вирішила направити звернення до Всесвітньої асоціації олімпійців (WOA), в якому висловила обурення щодо позиції WOA у питанні участі російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях. Повторимось, що виконком Всесвітньої асоціації олімпійців, попри рекомендації Міжнародного олімпійського комітету (МОК), заявив, що відсторонювати атлетів з країн-агресорів від участі у змаганнях не потрібно.


До слова, на нараді яку очолювала голова Асоціації олімпійців України – Ніна Уманець, були присутні і президент НОК України, Олімпійський Чемпіон – Сергій Бубка, міністр молоді та спорту України – Вадим Гутцайт, народні депутати України – Жан Беленюк і Ольга Солодуха та багато інших відомих особистостей.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X