Прикарпатки здобули медалі чемпіонату України з жіночої боротьби
3 Лютого 2021
Прикарпатки здобули медалі чемпіонату України з жіночої боротьби

Минулими вихідними, 30 і 31 січня, в Києві на базі Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» пройшов чемпіонат України з вільної боротьби серед жінок.

У змаганнях брали участь і дві вихованки калуської школи боротьби – майстри спорту України міжнародного класу 31-річна Ірина Харів і 26-річна Тетяна Кіт. Обидві спортсменки виступали у ваговій категорії до 57 кг, пише Фіртка з посиланням на “Нафтохімік-Калуш”.

За результатами попередніх змагань Ірина стала переможцем у своїй групі, а Тетяна посіла друге місце у своїй. Відповідно дві калуські борчині зустрілись між собою в півфінальній сутичці. Цього разу на відміну від попередніх офіційних очних протистоянь перемогу святкувала молодша спортсменка з рахунком 5:1. Однак у вирішальній сутичці за «золото» Тетяна Кіт поступилася за балами борчині з Київщини, майстрові спорту України міжнародного класу Аліні (Акобії) Грушині. А Ірина Харів у поєдинку за третє місце перемогла суперницю з Чернівецької області, майстра спорту України міжнародного класу Соломію Винник.

Як повідомив перший наставник Тетяни Кіт, заслужений тренер України з вільної боротьби Микола Пукіш, його вихованці завадило на повну силу боротися на чемпіонаті України травматичне пошкодження меніска колінного суглоба, якого зазнала під час навчально-тренувального процесу. Лікар, в якого вона раніше лікувала розрив зв’язок, рекомендував Тетяні взагалі не брати участі в цих змаганнях. Однак мужня спортсменка таки вийшла на килим й здобула «срібло» чемпіонату України.

Відділення НОК України в Івано-Франківській області

✅Більше новин Відділення НОК України у Івано-Франківській області⤵️
Сайт – https://noc.if.ua
Фейсбук – https://www.facebook.com/nocifua
Інстаграм – www.instagram.com/nocifua
Телеграм – https://t.me/nocifua

#НОК #Спорт #СпортивнийФранківськ

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X