Переможний дубль українок
3 Лютого 2021
Переможний дубль українок


Українські стрибунки у висоту Юлія Левченко та Ярослава Магучіх уперше в зимовому сезоні 2021 року змагалися в очній боротьбі на міжнародних змаганнях. Трапилося це на турнірі в словацькій Банській-Бистриці.

Першою із українок почала виступи Левченко. Планку у 1.80 метри українка подолала без проблем, проте вже наступну висоту була змушена долати з другої спроби.

На відміну від Левченко, Магучіх 1.85 метри подолала з першої спроби. При цьому наступну висоту у 1.90 метри обидві українки взяли без додаткових спроб – всього її подолали 7 спортсменок.
1.93 метри виявилися проблематичними для обох спортсменок, і Левченко, і Магучіх знадобилася друга спроба. Єдиною, хто одразу впорався із висотою, стала білоруска Карина Демидик, а ось італійка Елена Валлортігара змогла її подолати лише з останньої спроби. На висоту 1.96 метри залишалося лише 4 спортсменки.

Проте 1.96 метри подолали лише українки. І Левченко, і Магучіх подолали висоту з першої спроби, у той час, як білоруска та італійка так і не змогли її взяти.

У протистоянні між Магучіх та Левченко перемогу здобула Ярослава. Магучіх з першої спроби взяла як 1.99 м, так і 2.01 м. Левченко після невдалої спроби на 1.99 м перенесла висоту на 2.01 м, але її не взяла.
Магучіх не зупинилася на 2.01 метри і взяла 2.03 м, а згодом – і 2.06 м, обидві з першої спроби! Цей результат – третій найкращий в історії жіночих стрибків в приміщенні в історії, а також абсолютний рекорд України.


До світового рекорду залишалося подолати висоту 2.09 метри (світовий рекорд 2.08 м). Проте Магучіх вирішила зупинитися на 2.06 м.

Банська-Бистриця. Жінки.
Результати
Ярослава Магучіх (Україна) – 2.06 м
Юлія Левченко (Україна) – 1.96 м
Карина Демідик (Білорусь) – 1.93 м
Елена Валлортігара (Італія) – 1.93 м

✅Більше новин Відділення НОК України у Івано-Франківській області⤵️

Сайт – https://noc.if.uaФейсбук – https://www.facebook.com/nocifuaІнстаграм – www.instagram.com/nocifuaТелеграм – https://t.me/nocifua

#НОК #Спорт #СпортивнийФранківськ

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X