#OlympicLAB для Прикарпатських студентів
4 Жовтня 2021
#OlympicLAB для Прикарпатських студентів

Черговий захід всеукраїнського проекту серед дітей та молоді #OlympicLAB відбувся в місті Івано-Франківську. Цього разу було реалізовано екологічний модуль, а локацією, де відбувся сам захід, було обрано майстерню з переробки пластику, яка заснована кілька років тому командою місцевих активістів ” EcoREaktive ” на чолі з Наталією Гасюк.


Учасниками заходу стали студенти інституту природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.


Також до учасників, поспілкуватись на екологічні теми долучились і гості, серед яких: – голова відділення НОК України в Івано-Франківській області – Мирослав Карабін, учасник ХХVІІІ Літніх Олімпійських ігор – Віктор Поляков, учасниця ХХХІ Літніх Олімпійських ігор – Галина Облещук, а також стипендіат відділення – Василина Заяць.


На початку працівники майстерні з переробки пластику провели короткий інструктаж з техніки безпеки та запросили всіх до середини де свої вітальні слова мали гості.


Зокрема Мирослав Карабін зазначив, що створення таких майстерень є необхідністю у сучасному світі адже кількість пластикового сміття невпинно збільшується і заважає існуванню всього живого як на суші так і на морі.Віктор та Галина підтримали таку думку і закликали всіх присутніх студентів по можливості обмежувати кількість використання пластикових виробів у побуті, а якщо вже використовують то правильно їх утилізувати.


Після вітальних слів Наталія Гасюк розповівши коротку передісторію щодо ідеї виникнення та створення цієї ініціативи, провела екскурсію по цехах та ознайомила студентів з роботою майстерні по переробці пластику «EcoREaktive», а саме сортування різних видів пластику, принципами роботи дробильного аппарату (шредер) та з методами плавлення пластику в термопресі.


На завершення всі учасники зробили спільне фото та отримали подарунки з логотипом заходу від відділення НОК України в Івано-Франківській області.

✅Більше новин Відділення НОК України у Івано-Франківській області⤵️
Сайт – https://noc.if.ua
Фейсбук – https://www.facebook.com/nocifua
Інстаграм – www.instagram.com/nocifua
Телеграм – https://t.me/nocifua
#НОК #Спорт #СпортивнийФранківськ

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X