Олімпійський урок у Прикарпатських школах
3 Вересня 2021
Олімпійський урок у Прикарпатських школах

Після літніх канікул  у школах відновилося навчання і відбулися перші уроки з різних предметів. А ось учням 4-А  класу ліцею №24 Івано-Франківської міської ради випала можливість розпочинати навчальний рік з високої позитивної ноти з олімпійським ухилом, адже це був “Олімпійський урок”.

Діти радо вітали гостей , які прийшли до них у клас, а це: Галина Турчин-Облещук – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (штовхання ядра), учасниця ХХХІ літніх олімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія) та Володимир Антонець – відповідальний секретар відділення НОК України в Івано-Франківській області.

На початку уроку гості розповіли дітям про зародження та становлення олімпійського руху в Україні та світі, перших олімпійців незалежної України і звісно ж мова йшла про Олімпійське та Паралімпійське Токіо-2020 де успішно виступали і продовжують боротися за медалі наші спортсмени.

Після цього Галина розповіла свою олімпійську історію, з чого вона починала, як потрапила в легкоатлетичний спорт та чому обрала саме штовхання кулі. Велику зацікавленість серед учнів викликав сам снаряд, яким змагалася уславлена спортсменка і на цьому уроці кожен зміг доторкнутись, а дехто навіть підняти кулю вагою у чотири кілограми.  Звісно ж відзначаємо високу активність у плані запитань серед молодих людей, адже багато з них також відвідують секції з різних видів спорту і хотіли порівняти свої раціон, режим дня, режим харчування та інші складові “успішного спортсмена” за аналогічними  складовими спортсменки-олімпійки.

Приємним став момент у завершальній частині заходу коли кожна дитина висловила своє коротеньке побажання спортсменці-олімпійці, серед яких були і досить несподівані.

Підсумувала захід спільна фотосесія з подарунками від відділення НОК України в Івано-Франківській області, які вручили гості всім учасникам.  

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X