Олімпійський рух України відчуває підтримку від світової спортивної спільноти
2 Березня 2022
Олімпійський рух України відчуває підтримку від світової спортивної спільноти

Міжнародний Олімпійський Комітет, Європейські Олімпійські Комітети, міжнародні федерації та Національні олімпійські комітети продовжують вводити жорсткі санкції щодо заборони виступів російських та білоруських спортсменів на міжнародних змаганнях.

На сьогодні виступ атлетам з Росії та Білорусі заборонили 11 міжнародних федерацій. Зокрема: Світова легка атлетика, Міжнародна федерація біатлону, лижного спорту, гімнастики, водних видів спорту, ФІФА та УЄФА, Міжнародний союз ковзанярів (ISU), Міжнародна федерація хокею із шайбою (IIHF), Європейська федерація гандболу (EHF), Міжнародний союз сучасного п’ятиборства.

Президент НОК України Сергій Бубка знаходиться на постійному щоденному зв’язку з керівництвом МОК, президентом Томасом Бахом, генеральним директором Крістофом Де Кеппером та директором Олімпійської солідарності Джеймсом Маклеодом, президентом Європейських Олімпійських Комітетів Спіросом Капралосом та світовою спортивною спільнотою, щодо надання всебічної підтримки та гуманітарної допомоги для українського спорту.

На допомогу приходять національні олімпійські комітети європейських країн. Зокрема: комітети Литви, Естонії, Італії, Франції, Туреччини, Швейцарії, Іспанії готові надати як фінансову, так і гуманітарну допомогу: забезпечити розміщення наших атлетів у своїх країнах, створити умови для продовження тренувального процесу українців задля їх подальшої участі у міжнародних стартах.

Олімпійський комітет Туреччини готовий допомогти у вирішенні питання щодо притулку українським атлетам, які наразі перебувають в Туреччині, а також, при необхідності, допомагати олімпійцям діставатися турецькими авіалініями з Польщі, Румунії, Угорщини до країн світу де проходять міжнародні змагання.

Штатний апарат Національного олімпійського комітету України продовжує свою роботу в дистанційному режимі. Співробітники НОК знаходяться в контакті зі спортсменами, представниками суб’єктів олімпійського руху – національними федераціями, регіональними осередками та міжнародними колегами.

Друзі, тримаймося й за нами перемога! Все буде Україна!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X