“Незадоволена тим, як підійшла до сезону”. Меркушина – про результат у першій гонці Кубка світу
23 Грудня 2021
“Незадоволена тим, як підійшла до сезону”. Меркушина – про результат у першій гонці Кубка світу

Як українська біатлоністка пояснила підсумковий результат.

Анастасія Меркушина стала першою українською біатлоністкою, що вийшла на старт нового сезону Кубка світу. Біатлоністка перед гонкою отримала восьмий стартовий номер, потрапивши у першу групу спортсменок.

Проте посісти високе місце в індивідуальній гонці Меркушиній не вдалося. На перших двох вогневих рубежах 26-річна біатлоністка заробила три штрафні хвилини, фінішувавши у підсумку на 71-му місці.

Читайте також: Дві українки у топ-25 першого старту сезону Кубка світу: результати індивідуальної гонки

Перед стартом індивідуальної гонки головний тренер жіночої збірної України Урош Велепець зазначав, що у Меркушиної були проблеми зі здоров’ям. Зокрема, у біатлоністки був закладений ніс та температура за кілька днів перед гонкою.

Меркушина після гонки у коментарі Суспільне Спорт підтвердила, що дійсно її стан здоров’я був не найкращим. І під час ходу на трасі вона це також відчувала.

“Хиби, мабуть, мої. Я неправильно підійшла: затрусило на першому рубежі, тому лежала і віддихувалась. Справа в тому, що п’ять днів тому підхопила якусь застуду – у мене забитий ніс, стоїть слиз, не можу дихати. Звичайно, я сподівалась, що буде краще, але вийшов такий результат. Навіть бігти не могла, мені не вистачало кисню”, – сказала Меркушина.

Біатлоністка також звернула увагу на те, що незадоволена своєю підготовкою до сезону. І вважає, що багато чого не встигла перед початком нового етапу Кубка світу.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X