“Не вистачає швидкості, наче з нуля почали”. Дар’я Блашко – про етап в Обергофі
12 Січня 2021
“Не вистачає швидкості, наче з нуля почали”. Дар’я Блашко – про етап в Обергофі

Ексклюзивний коментар Дар’ї Блашко для Суспільне Спорт.

Українська біатлоністка Дар’я Блашко пробігла на п’ятому етапі Кубка світу дві гонки: вона фінішувала 32-ю в спринті, а також відпрацювала перший етап в змішаній естафеті. Згідно з рішенням тренерського штабу, Блашко, як і Дмитро Підручний, пропускала гонку переслідування.

Це була перша пропущена гонка Дар’ї Блашко у біатлонному сезоні – до того вона провела усі старти в грудні.

Суспільне Спорт поспілкувалося з Дар’єю Блашко після завершення етапу в Обергофі. Біатлоністка розповіла про трасу в Обергофі, свій фізичний стан та пропущене переслідування.

Читайте також: Дмитро Підручний – про фізичну форму, старти в Обергофі та підготовку до чемпіонату світу

  • Оцінка першого етапу в 2021 році

“Етапом я не сильно задоволена. Мої відчуття не складаються з реальністю – це найгірше. От у змішаній естафеті за власними відчуттями я бігла добре, але виявилося, що не дуже добре і навіть гірше, ніж у спринті. Хоча спринт для мене був значно гіршим та повільнішим.

Ми добре відновили сили в Обертілліаху, але не вистачає швидкості, наче з нуля розпочали. Думаю, що зі стартами має стати краще. Сподіваюся, що другий етап в Обергофі буде кращим”.

  • Про пропущений старт у переслідуванні

“Таке рішення було прийняте, щоб я була свіжішою до естафети, щоб краще пробігти командну гонку. Було багато факторів – підсумкове рішення прийняли таке.

У мене було бажання бігти, щоб розганятися. Відчуваю по м’язах, що вони повільні та нерозігнані. У Обертілліаху була відкатка, треба було відносити сили після чотирьох етапів. А коли треба було починати роботу – нас дуже сильно завалило снігом, траси фактично не було, тож було складно щось зробити.

Вийшло так, що ми не підводилися до Обергофу – і зараз це відчувається”.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X