“Маємо вчасно йти з процесів”. Тренер збірної України з карате пішов з посади після Олімпіади-2020
22 Вересня 2021
“Маємо вчасно йти з процесів”. Тренер збірної України з карате пішов з посади після Олімпіади-2020

Збірна під керівництвом тренера виграла дві олімпійські медалі.

Антон Нікулін із 2012 року обіймав посаду головного тренера збірної України з карате. Серед його вихованців – бронзовий призер Олімпіади-2020 Станіслав Горуна та чемпіонка Європи в командній першості Галина Мельник.

У 2021 році карате вперше було представлено в програмі Олімпійських ігор, і українці здобули три ліцензії. Причому двоє з українських спортсменів – Анжеліка Терлюга та Станіслав Горуна – завершили виступ у Токіо з медалями. Терлюга виграла “срібло”, а Горуна – “бронзу”.

Попри здобуття двох медалей на історичній як для карате, так і для України Олімпіаді, Нікулін покинув пост головного тренера збірної України. У ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Нікулін пояснив це рішення.

Читайте також: “Журналісти додали реальної роботи”. Екстренер збірної України – про виступ каратистів на Олімпіаді

А також у коментарі для Суспільне Спорт спеціаліст підкреслив, що відібратись на Олімпіаду в карате – це вже велике досягнення, а будь-яка медаль Олімпіади є дуже цінною.

“Перш за все, попадання на Олімпійські ігри – це вже перемога для багатьох. Адже чимало спортсменів у світі прагнули цього та не змогли досягти. Тож той, хто був у Токіо, уже щасливчик. Якщо ж говорити про п’єдестал, то я завжди наголошую: неважливо, яке місце, головне – забратись на олімпійський п’єдестал. Можна довго говорити та філософствувати, але ми маємо такий результат, який маємо. Я вважаю, що він дуже гідний і якісний. На мій погляд, наш вид спорту [карате] показав себе одним із найкращих на цих Іграх”, – зауважив тренер.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X