“Кубок Карпат”. В Івано-Франківську провели всеукраїнський турнір із тхеквондо
20 Травня 2021
“Кубок Карпат”. В Івано-Франківську провели всеукраїнський турнір із тхеквондо

15 травня в Івано-Франківську провели всеукраїнський рейтинговий турнір із тхеквондо “Кубок Карпат”. Окрім команд із різних міст України, на змагання приїхали тхеквондисти з Естонії та Латвії, пише Суспільне Карпати.

Один із переможців турніру – Олександр Мускевіч. В Івано-Франківськ спортсмен приїхав з Естонії.

“Прекрасне місто, прекрасний турнір. Наша команда взяла декілька призових місць. У мене – перше місце. Гарний рівень суддівства і взагалі рівень проведення змагань високий. Було доволі важко, бо в Україні багато сильних суперників”, – говорить Олександр Мускевіч.

Ще один переможець турніру Даниїл Хамерман приїхав із Києва. Розповідає, що змагання далися важко, адже два тижні тому на чемпіонаті України отримав травму.

“Однак зараз відновився добре. Кожного дня готувався – пробіжка і тренування. Найважчим суперником був Маненков Максим – чемпіон світу та Європи. Вдалося перемогти його на характері” – розповідає спортсмен.

Участь у турнірі взяли 486 спортсменів, розповідає керівник Івано-Франківської обласної федерації тхеквондо-ВТФ Олександр Корсак: “Зараз кадети і юніори виборюють всеукраїнський рейтинг для того, щоб потрапити, точніше, відібратися на чемпіонат Європи й інші рейтингові турніри”.

“У нас було аж 14 учасників. Дітки отримали подарунки від Національного олімпійського комітету, від Івано-Франківської філії. Спробували себе. Хтось задоволений, хтось трошки пасував, – розповідає Олександр Корсак. – Але у зв’язку з медаллю і подарунком, я думаю, що все висохло в них на обличчі. Ми залучаємо дітей, але сама назва цього турніру – серйозний старт. І деякі діти йшли, як на чемпіонат України. З цього все починається. З дисципліни, звички до правил змагань”.

Для того, щоб не порушувати карантинні норми, змагання розділили на три відділення, каже Олександр Корсак.

У приміщення запускають спортсменів із одного відділення. Інші – чекають на вулиці.

“Стараємося зберігати карантинні норми. На десять метрів квадратних – одна особа. Тут є охорона, є пропуски. Всі – в масках”, – мовить Олександр Корсак.

Він також додає, що “Кубок Карпат” в Івано-Франківську проводять не вперше – цьому турніру понад 15 років.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
X